Craig Breenin suurin idoli menehtyi lähes samalla tavalla – WRC-tähti menetti aiemmin myös kartturinsa

Hyundai-kuljettaja Craig Breenin kuolema testionnettomuudessa on koskettanut laajalti.
Craig Breen
Craig Breen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen menehtyi törmättyään Kroatian MM-rallin ennakkotesteissä puuaitaan. 33-vuotias irlantilainen kuoli välittömästi.

Breenin suuri idoli oli edesmennyt Frank Meagher, joka niitti menestystä kotimaassaan Ford Sierra Cosworthin ratissa 1990-luvulla. Myös Meagher menetti henkensä testionnettomuudessa. Meagher kuoli 39-vuotiaana 10. helmikuuta 2002 törmättyään puuhun lähellä Tipperaryn kaupunkia Etelä-Irlannissa.

Hyundain lisäksi myös Citroenin ja M-Sport Fordin WRC-talleista muistettava Breen ehti juuri saada valmiiksi Meagherin vanhan Sierra Cosworthin entisöinnin. Breen ajoi idolinsa vanhalla autolla Killarney-rallissa viime joulukuussa sekä viime kuussa Corkissa.

Breenin onnettomuuden traagisuutta lisää, että kyseinen puuaita, johon mies törmäsi, oli rakennettu vasta viikko sitten. Testipaikan sää oli myös huono, sillä vesisade oli tehnyt asvaltista äärettömään liukkaan.

Irlantilainen oli kokenut äärimmäisen rajun onnettomuuden myös aiemmin urallaan. Breenin kartanlukija Gareth ”Jaffa” Roberts menehtyi ulosajossa vuoden 2012 Targa Florio -rallissa Sardiniassa. Myös Robertsin kuolemassa oli yhtäläisyyksiä Breenin kohtalokkaaseen ulosajoon. Metallikaide lävisti Peugeot 207 -kilpurin ja Roberts menehtyi välittömästi.

Lue myös: Esapekka Lappi meni sokkiin tallikaverinsa Craig Breenin kuolemasta – ”Ensin en uskonut sitä”

Lue myös: Kalle Rovanperä ja muut WRC-tähdet surevat Craig Breenin kuolemaa – ”Ajatukseni ovat tänään perheesi luona”

Lue myös: Kroatiassa tiedotustilaisuus Craig Breenin kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta – ”Me kaikki yritämme selvittää, mitä tapahtui”

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallista, joka jäi Breenin viimeiseksi rallin MM-sarjassa. Breen sijoittui kilpailussa toiseksi.

Lue myös nämä