Harri Toivoselle historiallinen EM-rallivoitto – ”Mestaruus on yhä mahdollinen”

Harri Toivonen
Harri Toivonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Harri Toivonen ja kartanlukija Cedric Wrede tekivät rallihistoriaa voittamalla ensimmäisinä suomalaisina Historic Vltava Rallyn viime viikonloppuna. Toivonen kulkee isänsä jalanjälkiä, sillä Pauli Toivonen voitti tasan 50 vuotta sitten rallin Euroopan mestaruuden.

Toivonen ja Wrede ajoivat nelivetoisella Ford Sierrallaan ykköseksi yleiskilpailussa ja neloskategoriassa yli minuutin erolla. Toiseksi sijoittui espanjalainen Daniel Alonso, joka toimii myös Toivosen edustaman Past Racingin tallipäällikkönä.

– Tiimipäällikkö Alonsolle on tärkeää, että tiimin kaksi autoa tulevat maaliin ykkösenä ja kakkosena, Toivonen sanoi.

Daniel Alonso ajoi kisan kärjessä koko ensimmäisen päivän. Perjantain kuuden erikoiskokeen jälkeen suomalaispari oli noin 18 sekuntia perässä.

– Vaikka kuinka yritettiin, ei keritty tiimipäällikkö Alonson vauhtiin. Tuntui, että tehoja puuttui, Toivonen kertasi.

Yötauolla huoltomiehet huomasivat, että turbo oli irronnut Toivosen Sierrasta.

– Kun pääsimme sitten ajamaan kunnon vauhtia, kohta tuli tiimipäällikkö sanomaan, että kisa loppuu nyt. Vähän sitä ensin ihmeteltiin, mutta sitten mies selitti, että hän joutuu ajamaan 120-prosenttista vauhtia eikä tätä menoa pääse maaliin.

Loppukisan Toivonen ja Wrede saivat ajaa paineitta.

– Nyt on hyvä mieli, sillä olemme pistejohdossa kahden kisan jälkeen ja tavoitteemme, EM-mestaruus vuonna 2018, on edelleen mahdollinen, Toivonen sanoi.

Kategoriassa 4 ajavista suomalaisista Jari Latvala ja Tuomo Liukkonen keskeyttivät.

Lue myös nämä

  • Uusimmat