WRC-tallipomo perusteli Teemu Sunisen yllätysvalintaa

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi viikonloppuna ajettava Argentiinan MM-ralli ei kuulunut Teemu Sunisen alkuperäiseen ohjelmaan, mutta M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson järjesti suomalaiskuljettajalle iloisen yllätyksen.

Wilson kertoi maaliskuussa Meksikon MM-rallin yhteydessä, että Suninen pääsee ajamaan Argentiinan sorarallin Ford Fiesta WRC -autolla. Kyseessä on suomalaislupauksen viides MM-osakilpailu WRC-kalustolla.

– Saimme lisää luottamusta Monte Carlon ja Meksikon MM-rallin voitoista, jotka pistivät meidät vahvaan asemaan valmistajien MM-sarjassa. Halusin Argentiinaan mahdollisimman vahvan kuljettajakokoonpanon, Wilson perusteli Sunisen valintaa Rallit.fille.

– Puhuin Timo Jouhkin (Sunisen manageri) kanssa ja pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että ajamme enemmän kisoja kauden alkupuolella. Saatamme pudottaa Turkin rallin pois Teemun ohjelmasta, jos meillä ei ole siinä vaiheessa enää mahdollisuuksia voittaa valmistajien maailmanmestaruutta. Mutta tilannetta tarkastellaan myöhemmin kauden aikana, Wilson jatkoi.

Tällä kaudella Suninen on ajanut M-Sport Fordin riveissä valmistajien MM-pisteistä Ruotsin ja Meksikon ralleissa. Ruotsissa Suninen sijoittui kahdeksanneksi ja Meksikossa 12:nneksi.

Argentiinassa Suninen ajaa maailmanmestari Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin tallikaverina. Kilpailu käynnistyy perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat