Quantcast

Eksoottiselle MM-rallille vihreää valoa – ”Kuskeilla olisi varmasti hauskaa näillä pätkillä”

Teemu Suninen Meksikossa. Ehkä ensi vuonna Chilessä?. Kuva: @World.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Etelä-Amerikan valtion Chilen toive järjestää rallin MM-sarjan osakilpailu sai uutta nostetta viime viikonloppuna, kun maassa järjestettiin niin sanottu kandidaattikilpailu tulevaa MM-jäsenyyttä ajatellen. 

RallyMobil Concepcion järjestettiin ilman ongelmia ja paikalla oli paljon FIA:n sekä rallin MM-sarjan järjestävän organisaation WRC:n edustajia tarkkailemassa tilannetta. Chile toivoo pääsevänsä mukaan MM-kalenteriin jo ensi vuonna.

– Promootion kannalta tämä ralli oli todella onnistunut. Vaikka kyseessä on kansallisen tason ralli, niin infrastruktuuri on uskomaton, WRC-promoottori Oliver Ciesla sanoo Autosportin verkkosivuilla.

– Teollisuus ja yritykset tukevat asiaa. Lisäksi into ja ylpeys omasta kisasta on fantastinen. Olen ollut paikalla pätkillä ja vaikka en ole rallispesialisti, niin olen varma, että kuskeilla olisi varmasti hauskaa näillä pätkillä.

Concepcionin kaupungissa pidettävän RallyMobil-kisan päämies Sebastian Etcheverry on luonnillisesti samaa mieltä.

– Me pidimme todella vahvan kisan. Tottakai parannettavaa riittää, mutta me teemme töitä niiden asioiden eteen.

Chile on yksi kolmesta maasta, jotka jahtaavat kisapaikkaa ensi vuoden kalenteriin. Mukana kisassa ovat myös Japani ja Kenia.

FIA:n presidentti Jean Todt on aiemmin kertonut Autosportille, että Safari-ralli ei ole vielä ensi vuonna valmis MM-kalenteriin. Japani voi silti olla kisan ylivoimainen ykkönen, sillä maalla on myös autovalmistaja mukana rallin MM-sarjassa.

Chile voisi toki korvata yhden samalla mantereella ajettavan kilpailun eli Argentiinan rallin. Normaalisti FIA neuvottelee aina kolmivuotisista sopimuksista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat