Harri Toivonen ajoi podiumille Costa Brava -rallissa

Harri Toivonen
Harri Toivonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Historic-autojen kauedn 2018 avauskisa kaasuteltiin viime viikonloppuna Espanjan Costa Bravassa. Suomalaisittain rallit sujuivat mollivoittoisesti, sillä viidestä autokunnasta vain Harri Toivonen ja Sverre Norrgård ylsivät maaliin asti. 

Parhaana suomalaisena Toivonen ajoi kategoriassa 4 sijalle kolme. Toivonen kaasutteli rallin Ford Sierra Cosworthilla. Vaikeuksia mahtui matkaan ja eroa kärkeen tulikin yli kolme minuuttia. Luokan voitti Toivosen tapaan Sierra Cosworthilla ajanut Ranskan Serge Cazaux.

– Kaikesta huolimatta ihan hyvä alku, vaikka murheita olikin, Toivonen toteaa Moottoriurheilu.tv:n verkkosivuilla.

Norrgård oli puolestaan kategoriassa 1 luokan neljänneksi vauhdikkain. Norrgård jäi luokkavoittaja Antonio Parisista liki 11 minuttia, joten ongelmia kasautui rutkasti.

– Vain yksi uusi pätkä oli reitillä, muutoin reitti kulki samoja, hienoja teitä pitkin. Samoja pätkiä Gironan ympäristössä ajetaan vuodesta toiseen, suuntaa vain vaihdetaan. Kisa on erittäin hyvin järjestetty, huoltopaikat upeita ja ihmiset mukavia. Kun vielä ilmakin suosi; kuivaa ja noin 15 astetta lämmintä, voiko sitä enempää toivoa, Norrgård kuitenkin jutteli leppoisasti.

Jari Hyvärinen keskeytti rallin ennen ensimmäistä erikoiskoetta. Espanjasta kantautui tieto, että Hyvärisen autosta olisi etutolppa pettänyt juuri ennen starttia pätkälle.

Vielä tätäkin lyhyempi ralli oli Jari Latvalalla ja Kari Mustalahdella. Kaksikon kisaan osallistuminen evättiin katsastuksessa, kun havaittiin, että kansainvälisten sääntöjen mukaan auton penkit ovat vanhemmat kuin sallittu viisi vuotta.

Hyvinkääläisen Pentti Veikkasen matka päättyi jo erikoiskokeella kaksi moottorin täydelliseen hajoamiseen.

 

Tuloksia kategoriassa 1:
1. Antonio Parisi Italia Porsche 911 S 1.57.26,1
2. Ernie Graham Englanti Escort TC + 1.28,2
3. Carlo Fiorito Italia BMW 2002 TI + 9.31,9
4. Sverre Norrgård Suomi BMW 2002 TI + 10.49,3

 

Tuloksia kategoriassa 4:
1. Serge Cazaux Ranska Sierra Cosworth 4×4  1.43.03,9
2. Jean Berenguer Ranska BMWM3 + 6,5
3. Harri Toivonen Suomi Sierra Cosworth + 3.27,6
4. Valter Jensen Norja BMW M3 + 4.19,7

Lue myös nämä