Esapekka Lappi tuskaili MM-rallin karmeita olosuhteita – ”Välillä oltiin matkustajia”

Japanin MM-ralli on alkanut hyvin dramaattisesti.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaiaamu tarjosi heti draamaa ja tilanteita. Hyundain Dani Sordo ja M-Sport Fordin Adrien Fourmaux ajoivat tismalleen samassa paikassa ulos. Myös Toyotan Takamoto Katsuta kävi ulkona, mutta pääsi onneksi jatkamaan matkaansa ja tykitti myöhemmin kolme peräkkäistä pohja-aikaa.

Myös Hyundain Esapekka Lapilla oli vaikea aamu, mutta loppujen lopuksi suomalainen oli kuitenkin ainoa tiiminsä tehdaskuljettaja, joka selvisi päivästä edes läpi.

– Aamun ensimmäinen pätkä oli olosuhteiden osalta ihan ok. Totta kai tiellä oli aika paljon neulasia, mutta kokonaisuutena pitoa oli enemmän, mitä osasin odottaa. Odotin paljon tilanteita ja yllätyksiä ja niitähän myös oli, Lappi naurahti aamun ensimmäisten pätkien jälkeen.

Puista pudonneet lehdet ja neulaset tekivät pätkistä kuitenkin todella liukkaat.

– Oli siellä joitain paikkoja, missä oltiin kyllä välillä ihan matkustajia jopa noissa vauhdeissa. Joten luulen, että tämä oli parempi tehdä tällä tavalla. On todella vaikeaa rakentaa itseluottamusta tällaisissa olosuhteissa, Lappi sanoi.

Aamun toiselle pätkälle saatiin sadetta ja se teki hommasta sitten vielä monta astetta vaikeamman.

– Se toinen pätkä oli sitten jo aika hullua. En ole koskaan nähnyt näin paljon seisovaa vettä pätkillä ennen tätä. Olin vesiliirrossa…en tiedä edes montako kertaa, mutta liian monta kertaa joka tapauksessa ja se oli todella vaarallista. Mutta läpi päästiin. Tuulilasin kanssa oli myös ongelmia kaikilla ja näkyvyys oli todella huono, mutta onneksi olemme nyt tässä, Lappi totesi helpottuneena.

Lapin suunnitelma aamuun oli selkeä.

– Ei se hyvältä tuntunut. Tuntui, että en voi ajaa kovempaa ilman riskejä. Joten yritin ajaa vain todella varovaisesti, Lappi totesi.

Neljäs erikoiskoe päätettiin lopulta perua kokonaan, sillä olosuhteet olivat aivan liian vaaralliset. Lappi piti tätä oikeana ratkaisuna.

– Luulen niin, kyllä. Jopa nuotitusvauhdissa olimme vesiliirrossa, joten ei se kivaa ollut, Lappi linjasi.

Lappi nousi perjantaina kokonaistilanteessa kuudenneksi, mutta sijoituksen parantaminen tästä tulee olemaan hyvin vaikeaa.

– En muuttaisi paljoa mitään tällä hetkellä. Minun on mahdotonta vastata (kärjen) vauhtiin ottamatta riskejä, joten yritän olla vain fiksu, enkä tyhmä, Lappi paalutti.

Lue myös nämä