Quantcast

Esapekka Lappi sai uuden kokemuksen Hyundain Rally1-autolla

Esapekka Lappi pääsi Hyundain Rally1-autolla irti soratiellä keskiviikkona.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitiimiin täksi kaudeksi siirtynyt Lappi oli ajanut Hyundain hybridikilpurilla aiemmin vain lumella ja asvaltilla. Keskiviikkona Lappi otti autolla tuntumaa sorapätkään Espanjassa.

Hyundai-kuljettajat ovat tällä viikolla valmistautuneet Meksikon MM-ralliin, joka ajetaan parin viikon päästä. Dani Sordo aloitti Hyundain testirupeaman maanantaina, minkä jälkeen auton ohjaamoon hyppäsivät Thierry Neuville ja viimeisenä Lappi.

Nykyisillä Rally1-hybrideillä ei ole aiemmin kilpailtu Meksikossa, missä erikoiskokeet kulkevat vuoristossa ohuessa ilmanalassa. Myös paahtava helle pistää kaluston ja kuljettajat koetukselle.

WRC-tallit virittivät kalustonsa kisakuntoon Etelä-Euroopassa, sillä testaaminen Euroopan ulkopuolella on kielletty.

– Meksiko on minulle ensimmäinen kerta soralla tällä autolla, ja nyt Rally1-autot viedään ensimmäistä kertaa korkeaan ilmanalaan. Kenelläkään ei ole kokemusta siitä, mitä siellä käy – miten moottorit ja hybridit pelaavat vai pelaavatko? Tuleeko ylikuumenemista ja sen sellaista? Siellä on omat haasteensa, kun kukaan ei tiedä, Lappi kertoi Rallit.fille.

Katso alta video Lapin testistä.

Lappi sijoittui kahdeksanneksi kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa. Suomalaiskuski oli mukana kärkikamppailussa Ruotsin lumirallissa, mutta rengasrikon ja sitä seuranneen ulosajon vuoksi hän joutui tyytymään seitsemänteen tilaan.

– Automme on ollut kilpailukykyinen myös soralla. Toivottavasti saamme auton sopivaksi yhden päivän testeissä, Lappi kertoi ennen Espanjassa ajamaansa testiä.

Meksikon MM-ralli ajetaan 16.-19. maaliskuuta.

Lue myös: Esapekka Lappi on löytänyt uuden puolen itsestään – ”15 vuotta sitten se oli aivan sama”

Katso alta, miten Esapekka Lapin autolle kävi, kun Meksikon MM-ralli ajettiin edellisen kerran vuonna 2020.

Lue myös nämä

  • Uusimmat