Hyundain tallipomo puhui suomalaiskuskien tulevaisuudesta – mitä hän oikein tarkoitti?

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul on antanut vahvan vihjauksen siitä, mitä talli aikoo tehdä rallin MM-kaudella 2024.
Cyril Abiteboul ja Teemu Suninen
Cyril Abiteboul ja Teemu Suninen. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundailla on ensi vuodesta sopimukset Thierry Neuvillen ja talliin palaavan Ott Tänakin kanssa. Molemmat kuljettajat ajavat kaikki osakilpailut ja lähtevät jahtaamaan maailmanmestaruutta.

Hyundailla on jo pidempään pohdittu, voisiko se ajattaa jopa neljää autoa ensi vuonna. Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoi Rallit.fille ennen viime viikonlopun Keski-Euroopan MM-rallia, että neljännestä autosta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä.

Samalla Abiteboul vahvisti, että kolmannessa tai mahdollisessa neljännessä autossa nähdään eri kuljettajia.

– Nyt kun meillä on Thierry ja Ott, voimme miettiä hieman tarkemmin, mikä on paras vaihtoehto kolmanteen autoon. Yhden auton aiomme jakaa eri kuljettajien välillä, koska siten voimme tukea paremmin kahta muuta autoa.

Esapekka Lappi ajaa tänä vuonna kaikki osakilpailut Hyundain Rally1-autolla. Kolmosauto on ollut kesästä lähtien jaossa Dani Sordon ja Teemu Sunisen kesken.

Nämä kolme kuljettajaa ovat vahvimmin tyrkyllä Hyundai-miehistöön myös ensi kaudelle. Abiteboulin mukaan Sordokaan ei ole poissa laskuista, vaikka espanjalaiskonkarin on uumoiltu lopettavan kuskiuransa tähän kauteen.

Keski-Euroopan MM-rallin jälkeen Abiteboul kertoi miettineensä koko viikonlopun kolmannen ja mahdollisen nelosauton kohtaloa.

– Minulla ei ole vielä vastausta annettavaksi. Tiedotamme asioista lähiaikoina, ainakin ensimmäisen osan. Se on jaettu auto. Se on todennäköisesti ensimmäinen osa vastausta, joka tulee ennen Japanin rallia, Abiteboul sanoi Belgian yleisradioyhtiö RTBF:n haastattelussa.

Samalla ranskalaispomo antoi vielä vahvemman vihjauksen tallin suunnitelmista ja viittasi suomalaiskuljettajien tulevaisuuteen.

– Neljättä autoa ei välttämättä tule. Ensi vuotta varten on niin paljon tehtävää, joten varmistan mieluummin sen, että hoidamme asiat kunnolla kuin yritämme liikaa. Lappi ja Suninen auttoivat minua tekemään päätöksen viikon aikana, Abiteboul sanoi mystisesti.

– Pitää kysyä itseltään, mitkä olivat jokaisen kuskin aidot tavoitteet. Lapilla tavoitteena oli päästä rallin maaliin. Sunisella tavoitteena oli niin ikään maaliin pääsy ja taistella (Takamoto) Katsutaa vastaan, missä hän melkein onnistui. Otamme nämä kaikki asiat mukaamme ja jatkamme niiden sulattelemista.

Abiteboulin vastaus jätti vielä varaa arvailulle. Asioiden todellinen laita selvinnee vasta sitten, kun talli niistä tiedottaa.

Lappi ajoi ulos Keski-Euroopan MM-rallissa heti ensimmäisenä kunnon ajopäivänä. Pieksämäkeläiselle on nyt tullut kolme ulosajoa neljässä edellisessä kilpailussa.

Suninen sijoittui puolestaan kuudenneksi ensimmäisessä MM-asvalttirallissaan Hyundain Rally1-autolla. Hän jäi 18 sekunnin päähän viidenneksi ajaneesta Toyota-kuski Katsutasta.

Kauden päättävä Japanin MM-ralli on ohjelmassa 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat