Esapekka Lappi lamaantui Rovanperän ylivoimasta – ”Hän ajaa eri pilven reunalla kuin me muut”

Hyundain Esapekka Lappi ajaa kolmannella sijalla Viron MM-rallissa kahdentoista ajetun erikoiskokeen jälkeen.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi käy kovaa taistoa palkintosijoista tiimikaveri Thierry Neuvillea sekä Toyotan Elfyn Evansia vastaan.

Lauantaiaamuna pieksämäkeläinen valitteli, ettei ajaminen tunnu yhtä hyvältä kuin perjantaina. Yöunet olivat jääneet lyhyiksi, mikä saattoi vaikuttaa fiiliksen puuttumisen osalta.

– Loppujen lopuksi tässä puhutaan muutamista sekunnin kymmenyksistä siellä täällä. En ole ihan saanut samaa luottoa autossa. Nukuin aika huonosti viime yönä. Sekin voi vaikuttaa. En minä epäröi, mutta en vaan pääse ihan rajoille. Silloin häviää koko ajan vähän, Lappi sanoi.

– Taistelu Elfynin kanssa on nautinnollista. Puskin todella kovaa viimeisellä pätkällä. Minulla oli myös karmea pääkipu, koska laskeuduimme yhden hyppyrin vähän huonosti.  Sitten Kalle (Rovanperä) tulee neljä sekuntia kovempaa. Sanoin kyllä jo eilen, että hän tappaa meidät tänään vauhdillaan ja niin on tehnyt.

Otepään erikoiskokeen hurjat hypyt saivat Lapin olon entistä tukalammaksi.

– En tiedä, onko nyt mitään ylipitkiä hyppyjä ollut. Auto tulee niin oudossa asennossa välillä auto alas, että se on vähän tuskallista. Pää heiluu kuin keilahallissa. Se on melko kivuliasta, Lappi kuvaili.

– Viimeinen pätkä tuli jo tosi hyvin, mutta ei se riitä yhtään Kallelle. Vähän se lamaannuttaa. Itse yrittää tulla aivan pilvenlaitaa, mutta se taitaa ajaa eri pilven reunalla kuin me muut.

Hyundain Rally1-autolla ensimmäistä kisaansa ajava Teemu Suninen on kiinni hyvässä tuloksessa debyytissään. Suninen on ajanut varmalla otteella ja pitää hallussaan viidettä sijaa kisan puolivälissä.

– Hienoa on päästellä tällaisella autolla. Nyt päästiin ehkä vähän sisään tällä tokalla lenkillä, että mitä siellä pitää tehdä urissa. Se on ollut vähän haasteena vielä, mutta kokonaisuutena on tullut hyvin. Tuolla yrityksellä olemme suurin piirtein siellä, missä meidän pitääkin olla aikojen suhteen, Suninen kertoi.

– Jos lähdetään oikein yrittämään, aikaa saisi varmasti pois, mutta sitten tulee riskiäkin. Täytyy kerätä rutiinia ja kokemuksia. Olemme hyvällä suunnalla. Tietysti täältä pitää saada hyvä tulos ja vielä on paljon rallia ajamatta. Pääasia on se, että olemme pysyneet tavoitteissa.

Katso alapuolelta lauantain aamupäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat