Esapekka Lappi kiidätti näyttävästi Citroenin WRC-autoa lumirännissä (video)

Esapekka Lappi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi palasi keskiviikkona ”konttoriinsa”, Citroenin C3 WRC -autoon, Ruotsissa.

Täksi kaudeksi Citroenille siirtynyt Lappi testaa parhaillaan ranskalaisvalmistajan WRC-menopeliä ensi viikolla ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten. Lappi aloitti keskiviikon testiurakkansa päivän valjettua ja jatkoi säätöjen hiomista iltaan saakka.

Katso jutun yläpuolelta video Lapin testipäivästä. Jos video ei näy, voit katsoa videon täältä.

Lappi jäi kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa pisteittä keskeytyksen vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että Lappi ja kartanlukija Janne Ferm starttaavat Ruotsissa perjantain erikoiskokeille vasta MM-sarjan kärkikuljettajien jälkeen. Viime vuonna myöhäisestä lähtöpaikasta oli rutkasti hyötyä Ruotsin MM-rallissa, sillä ensimmäiset autot menettivät rutkasti aikaa auratessaan lunta tieltä.

Citroenin C3 WRC -auto osoitti kilpailukykynsä Monte Carlossa, missä Lapin tallikaveri Sebastien Ogier ajoi voittoon. Auton suorituskyky on kuitenkin pieni kysymysmerkki lumi- ja sora-alustalla.

– Autossa on potentiaalia, mutta mielestäni kaikkea ei vielä käytetä hyödyksi. Meidän pitää tehdä töitä varsinkin sen kanssa, että saamme kaiken hyödyn irti soralla. Muutamalla jutulla saadaan autoon varmasti lisää vauhtia, mutta sitä en tiedä, millä aikavälillä muutokset voidaan tehdä ja vaativatko ne luokittelua, Lappi kertoi tammikuussa Rallit.fille.

Lappi testaa Citroenia vielä torstaina Ruotsissa. Kauden toinen MM-osakilpailu käynnistyy ensi viikon torstaina 14. helmikuuta.

Lue myös nämä