Esapekka Lappi jahtaa Sebastien Loebin etumatkaa – ”Älkää nyt liikaa innostuko”

Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT

M-Sport Fordin Esapekka Lappi pääsi hieman parempaan vauhtiin Monte Carlon MM-rallin lauantaiaamun erikoiskokeilla.

Viidentenä kisassa oleva Lappi lohkaisi neljättä sijaa hallussaan pitävän Hyundain Sebastien Loebin etumatkasta kahdella erikoiskokeella 20 sekuntia. Ero on vielä 35,2 sekuntia ranskalaislegendan eduksi.

– Älkää nyt liikaa innostuko. Puoli minuuttia on aika iso ero vielä, Lappi toppuutteli.

– Ei se helppoa ole. Hän on kuitenkin yhä yhdeksänkertainen mestari. En ota siitä mitään paineita. Jos saan kiinni, niin hieno homma.

Katso alta tallipomo Tommi Mäkisen mietteet perjantain ajopäivän jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

 

Kuljettajien haasteena oli saada nuotti osumaan kohdalleen. Asvalttiralleissa kuskeilla on apunaan etuautot, joilta saa informaatiota olosuhteista. Etuautot kurvailivat pätkät läpi kuitenkin pari tuntia ennen kilpureita.

– Aamulla oli kyse nuoteista ja kuinka hyvin niitä oli pystynyt muokkaamaan etuauton tietojen perusteella. Se on vaikea homma ennustaa, mitkä paikat ovat vielä jäässä ja mitkä ei. Ei ole helppo homma etuautoillakaan, Lappi selvitti.

– Tiet olivat sulaneet tosi paljon. Oli hirmu vaikea luottaa nuottiin. Kun etuautot ajoivat erikoiskokeet läpi, niin varmasti oli jäätä. Aurinko on ihmeellinen kapistus, Lappi jatkoi.

Varsinkin aamun erikoiskoe sujui Lapilta hyvin, kun pieksämäkeläinen oli neljänneksi nopein.

– En vain välittänyt, jos nuotissa luki jäätä. Aina kun näin, että aurinko paistaa, niin annoin mennä vaan. Oli ne kärkimiehetkin sen tajunneet, Lappi summasi.

– Muutin vähän autoa myös, mutta en usko, että se oli syy. Koitin ajaa enemmän silmällä. Nyt menee jo parempaan suuntaan. Ero kärkeen on kuitenkin vielä turhan iso.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö