Esapekka Lappi itsevarmana WRC-jatkon suhteen, muistutti silti homman luonteesta – ”Kaikki voi heittää häränpyllyä yhdessä sekunnissa”

Hyundain WRC-talliin täksi vuodeksi siirtyneen Esapekka Lapin kausi on ollut mallikas.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Moni epäili miehen siirtymistä osa-aikaisen Toyota-kuskin roolista belgialaistähti Thierry Neuvillen ”apupojaksi” korealaisvalmistajan leipiin. Lappi on kuitenkin haastanut MM-sarjan kirkkaimpaan kaartiin kuuluvan Neuvillen tosissaan tänä vuonna.

Lapin tilillä on jo neljä palkintosijaa, ja enemmänkin olisi voinut olla tarjolla ilman muutamia epäonnisia hetkiä sekä teknisiä vikoja. Kertaalleen Lappi on keskeyttänyt omaan ajovirheeseen, kun hän ajoi ulos tieltä Meksikossa. 

– Sanoisin, että kausi on ollut hyvä ja nousujohteinen. On siellä toki muutama epäonnistuminen, mutta suhteellisen vähän niitä on kuitenkin. Yksi keskeytys oli omaa syytä ja toinen ei, Lappi summasi Rallit.fille.

– Viidestä viimeisestä rallista olen ajanut neljä podiumia. Minun mielestäni se on aika hyvä. Käyrä on ollut koko ajan ylöspäin ja olemme olleet lähempänä kärkeä. Mielestäni kiitettävä kausi tähän mennessä.

Seuraavaksi Lapilla on edessä kotikisa Keski-Suomen sorateillä. Perinteisesti ensimmäisiä sopimusuutisia on saatu jo Suomen rallin aikana, mutta tätä nykyä kontrahtien rustaaminen on viety myöhään syksyyn. Lappi kuitenkin myöntää, että aiheesta keskustellaan.

– Sopimus ei ole vielä varma, mutta olemme siitä jutelleet ja keskustelleet. Valitettavasti mitään varmaa ei ole. Tuntuisi se tosi oudolta, jos näillä näytöillä ei saisi jatkaa, Lappi tykitti.

Luottoa siis omiin kykyihin löytyy, mutta kuten viimeiset vuodet ovat myös pieksämäkeläisen osalta näyttäneet, niin mikään ei ole varmaa ennen kuin nimet ovat paperissa.

– Olihan sitä luottoa jo viime vuonnakin. Ei tässä kuule ikinä tiedä. Tämä on niin ihme maailma, että kaikki voi heittää häränpyllyä yhdessä sekunnissa.

Katso alapuolelta, kuinka Esapekka Lappi testasi kilpuriaan Keski-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat