Esapekka Lappi harmitteli vaikeuksiaan – ”Se tuntuu ihan paskalta”

Hyundain Esapekka Lapilla oli varsin vaikea ensimmäinen varsinainen ajopäivä Japanin MM-rallissa.
Esapekka Lappi ja Dani Sordo
Esapekka Lappi ja Dani Sordo. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantaiaamuun saatiin rankkasadetta ja olosuhteet olivat muutenkin hyvin vaikeat puista pudonneiden lehtien ja neulasten vuoksi.

– Aika märkää oli etenkin aamulla. Ei ollut yhtään itseluottamusta. Odotin, että se olisi toisella lenkillä parempaa, mutta mitään ei tapahtunut vieläkään, Lappi kertasi.

– Mutta sitten tein muutoksen iskunvaimentimiin ja se auttoi kahdelle viimeiselle pätkälle. Sitten paransimme itse asiassa aika paljon, Lappi jatkoi.

Lappi otti käyttöön tutun asetuksen ja se auttoi.

– Otimme käyttöön enemmän tai vähemmän samanlaiset säädöt kuin mitkä meillä oli Keski-Euroopassa. En odottanut, että se toimisi täällä, sillä täällä on kiharaisempaa kuin siellä, mutta se olikin parempi. Nyt meiltä sentään löytyi pitoa ja ainakin voimme yrittää rakentaa itseluottamusta, Lappi kertoi.

Lappi oli perjantaina tallinsa ainoa tehdaskuljettaja, joka selvisi koko päivästä läpi. Dani Sordo ajoi ulos heti aamulla ja myöhemmin saman kohtalon koki myös Thierry Neuville.

Lappi otti sen sijaan varman päälle. Pieksämäkeläinen päätti päivän seitsemännellä sijalla vajaan neljän minuutin päässä kärjestä.

– Olemme nähneet tänään, ettei tämä ollut lainkaan helppoa. Emme puskeneet ollenkaan tänään ja sen takia me nyt olemme täällä, Lappi naurahti.

Lappi on ajanut viime kisoissa rajusti ulos useamman kerran ja nyt siihen ei olisi enää varaa. Tilanne ei ole ammattikuljettajalle helppo.

– Se tuntuu ihan paskalta, kun joutuu pelkäämään virheitä. Jopa näissä vauhdeissa minulla oli muutamia tilanteita. Se ei auta itseluottamuksen suhteen yhtään.

– Okei, kahdella viimeisellä pätkällä minulla ei ollut enää mitään tilanteita, mutta muutos iskunvaimentimeen vaikutti aika paljon, Lappi sanoi.

Lue myös nämä