Esapekka Lappi ennustaa hankalaa paluuta tositoimiin – ”Kylmä kyyti siellä on luvassa”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi testasi torstaina Virossa.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Esapekka Lapin ensimmäinen yritys palata WRC-auton rattiin meni piloille pari viikkoa sitten, kun Jämsän seudulla ajetun testipäivän ensi metreillä turbovika pakotti pistämään pillit pussiin heti kättelyssä.

Lappi palasi JanPro Racingin omistaman vuokra-auton rattiin torstaina Virossa. Tällä kertaa pieksämäkeläinen sai alleen ehjän testipäivän ennen sunnuntaina ajettavaa Louna-Eesti –rallia. Vaikka alla oli pitkä ajotauko, tuntui homma kotoisalta Fiesta WRC:n ratissa.

– Nyt ei ollut minkään sortin ongelmia. Oli niin sanotusti puhdas päivä. Saatiin ajeltua ihan sopivasti. Ei siinä oikeastaan mitään muuta ollut kuin että jarrutuspaikoissa oli epäröintiä. Se korostui teknisillä ja pienemmillä teillä sekä risteyksissä, Lappi summasi Rallit.fille.

– Ajoimme viime vuoden Viron rallin testierikoiskoetta. Isolla tiellä, missä ajettiin kaasu pohjassa erilaisia ylityksiä, ei ollut mitään epäröintiä. Ne menivät ihan kuin ei olisi pois ollutkaan. Pienellä tiellä oli vähän mietittävää. Olihan se mukava päästä ajamaan.

Vaikka alla on Janne Tuohinon omistaman JanPro Racingin WRC-auto, palveli torstain testipäivä erinomaisesti myös syyskuun alussa ajettavaa Viron MM-rallia ajatellen.

– Meillä on täällä M-Sportilta insinööri paikalla ja hänen kanssaan kaikki asiat käydään läpi ja kirjoitetaan ylös. Minulla on autossa omat osat, sillä kaikki geometriat ja lukot ovat M-Sportilta, jotka sitten siirretään minun autoon, Lappi selvitti.

– Saisihan sen muutenkin tehtyä, jos olisi samanlaisia osia. Jannella ei kuitenkaan esimerkiksi ole sellaisia geometrioita, mitä meillä on, koska ne tulivat uutena tänä vuonna. Ne kaikki kuitenkin saadaan siirrettyä Viron rallia varten.

Lapin kilpailijat Toyotalla ja Hyundailla ovat päässeet ajamaan testiä huomattavasti enemmän. Kaikki MM-sarjan huippunimet ovat paikalla sunnuntaina Louna-Eesti –rallissa. Jokaiselle kuljettajalle kyseessä on enemmän tai vähemmän testiralli, mutta sitä se on varsinkin Lapille, joka on vasta palannut WRC-auton ohjaimiin.

– Varmasti kylmä kyyti siellä on luvassa ja iso herätys myös itselle. Taatusti pojat menevät kovaa, vaikka taukoa toki on ollut heilläkin. Hyvä mittari se on itselle, että missä mennään, Lappi summaa.

– Tarkoitus on tietenkin jatkaa sitä kehitystyötä, mitä torstaina testeissä aloitettiin. Meillä on vähän uusia osia iskunvaimentimien puolella ja se työ jäi vähän kesken. Pääsemme niitä vähän vielä kokeilemaan shakedownissa ja sitten kisassa.

Lue myös nämä