Quantcast

Esapekka Lapille puhtaat paperit avauksestaan uudessa tiimissään – ”Enteilee hyvää tulevaisuutta ajatellen”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi on ollut M-Sport Fordin vahvin lenkki rallin MM-kauden ensimmäisissä ralleissa.

Lappi joutui etsimään itselleen uuden työpaikan täksi kaudeksi, kun Citroen päätti vetäytyä rallin MM-sarjasta viime kauden jälkeen. Lappi lunasti lopulta paikan M-Sport Fordilta Teemu Sunisen rinnalla – pieksämäkeläinen tosin saa yhä palkkansa Citroenilta.

Lappi sai ehjän suorituksen kauden avanneessa Monte Carlon osakilpailussa, jossa hän sijoittui neljänneksi. Reilu viikko sitten ajetussa Ruotsin rallissa Lappi kuittasi viidennen sijan.

Tallikaveri Suninen joutui keskeyttämään kertaalleen Montessa teknisen vian vuoksi. Ruotsissa Suniselta odotettiin paljon, mutta hän taipui selvästi tallikaverilleen Lapille ja sijoittui vasta kahdeksanneksi.

Sunisella on huomattavasti tallikaveriaan enemmän kokemusta Ford Fiesta WRC -autosta, mikä entisestään korostaa sitä, että Lappi on suoriutunut hyvin ensimmäisistä koitoksistaan Fiestalla.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener antaakin Lapille puhtaat paperit kauden alusta.

– Mitä enemmän Esapekka saa aikaa ratin takana, sitä enemmän hän saa luottoa. Se enteilee hyvää tulevaisuutta ajatellen, Millener sanoi.

– Me kaikki odotamme, mitä hän pystyy tekemään seuraavassa kisassa Meksikossa, Millener lisäsi.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute ]

 

Lapin otteet sekä Monte Carlossa että Ruotsissa noudattivat samaa kaavaa. Suomalaiskuljettaja pääsi pätkä pätkältä parempaan vauhtiin ja paremmin sinuiksi Fiestan kanssa.

– Kaksi ensimmäistä kisaa ovat sujuneet tasaisesti ilman isompia ongelmia. Tähän saakka kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, Lappi kertoi wrc.comille.

– Seuraavaksi menemme soralle ja Meksikoon. Luulen, että voimme ottaa sinne mukaan säädöt, joita työstimme Ruotsissa. Minulla on hyvä fiilis ja luotto Meksikon rallia ajatellen.

Meksikon MM-ralli ajetaan 12.-15. maaliskuuta Leonin kaupungin ympäristössä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat