Rallin MM-sarjan kalenteriluonnos valmistumassa – ensi vuonna ajetaan täysin uusi kilpailu?

Thierry Neuville
Thierry Neuville Katalonian MM-rallissa. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kalenteri kaudelle 2021 pyritään lyömään lukkoon huomattavasti aiemmin kuin viime vuosina.

Tämän vuoden kalenteri oli tarkoitus julkaista jo kesällä 2019, mutta kauden 2020 MM-rallien julkistus venyi lopulta syyskuun loppuun. Nyt Kansainvälinen autoliitto FIA ja MM-sarjan promoottori ovat vakuuttaneet, että vuoden 2021 MM-ohjelma julkistetaan hyvissä ajoin.

– Olemme melko luottavaisia, että kalenteriehdotus on valmis kesäkuussa, MM-sarjan promootioyhtiön pomo Oliver Ciesla kertoi DirtFishille.

Jo tässä vaiheessa on varmaa, että kalenteriin tulee muutoksia. Täksi vuodeksi tauolle jäänyt Katalonian ralli ottaa kalenterista mitä todennäköisimmin Saksan asvalttirallin paikan. Kataloniassa on ajettu viime vuosina yksi päivä soralla ja kaksi päivää asvaltilla, mutta uusien suunnitelmien mukaan Espanjassa ajettaneen jatkossa puhdas asvalttikilpailu.

Myös Australia palaa MM-sarjaan ja syrjäyttänee Uuden-Seelannin kalenterista. Australian MM-rallin järjestäjät etsivät parhaillaan uutta isäntäkaupunkia sorakilpailulle.

Korsika jäi rannalle tämän vuoden MM-sarjasta, mutta Ranska saattaa saada oman osakilpailunsa ensi vuodelle. Kilpailu tosin siirtynee pois Korsikan saarelta.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute ]

 

– Ehdotamme paikkaa Ranskalle, mikäli he tarjoavat kiinnostavan tapahtuman. He työstävät erilaisia skenaarioita, ja me odotamme innolla, mitä sieltä on tulossa, Ciesla sanoi.

Ranskalla on nytkin käytännössä yksi paikka MM-sarjassa, mutta kilpailu tunnetaan nimellä Monte Carlo -ralli.

Rallin MM-sarjassa saatetaan nähdä täysin uusi osakilpailu kaudella 2021. DirtFishin mukaan Ciesla vieraili viime viikolla Zagrebissa keskustelemassa mahdollisuudesta järjestää MM-ralli Kroatiassa. Kroatiassa ajettaneen kandidaattikilpailu tulevana syksynä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat