Esapekka Lapilla iskun paikka: Huomisen pätkät sopivat minulle helvetin hyvin

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi oli hurjassa iskussa lauantain erikoiskokeilla Korsikan MM-rallissa.

Ensimmäistä kertaa Korsikalla WRC-autolla kilpaileva Lappi oli koko porukan nopein kuljettaja päivän kuudella erikoiskokeella. Lappi on kisassa neljäntenä ja hänellä on mahdollisuudet nousta jopa palkintosijoille sunnuntaina.

– Olen todella tyytyväinen, jos tulen tälläkin sijalla maaliin. Sanoin jo ennen kisaa, että viiden kärkeen pääseminen on kova tavoite, mutta sitä haetaan. Nyt näyttää hyvältä, mutta matkaa on vielä jäljellä, Lappi sanoi Rallit.fille.

Lappi ei lähde väkisin hakemaan palkintokorokepaikkaa päätöspäivänä.

– Koetetaan vain ajaa ja keskittyä omaan tekemiseen. Edessä jätkillä on kova taistelu kakkostilasta, ja siinä voi tapahtua mitä tahansa. Meidän pitää jatkaa omaa perusvauhtia ja katsoa, saammeko heitä kiinni tai tekevätkö he virheitä.

Lauantain viimeisellä erikoiskokeella Citroenin Kris Meeke putosi Lapin edestä ulosajon vuoksi. Lappi on ennen sunnuntain kahta erikoiskoetta vain kymmenen sekunnin päässä toisena olevasta Ott Tänakista ja kolmatta sijaa pitävästä Thierry Neuvillesta.

Sunnuntai päräytetään aamulla käyntiin koko rallin pisimmällä erikoiskokeella, jolla on mittaa huikeat 55 kilometriä. Kisan päättävä Power Stage on pituudeltaan 16 kilometriä.

– Huomisen pätkät sopivat helvetin hyvin minulle, sillä ne molemmat ovat uusia. Tähän mennessä on nähty, että uusilla pätkillä pystyn vastaamaan kaikkien vauhtiin, Lappi sanoi.

Lue myös nämä