Entinen rallipomo houkutteli Marcus Grönholmin takaisin WRC-auton rattiin – ”Tämä on todella erityistä”

Marcus Grönholm palaa ralliauton rattiin Italiassa toukokuussa.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Urallaan kaksi maailmanmestaruutta voittanut Grönholm, 55, osallistuu näytöstyyliseen Mythical Cars Rallyyn, joka järjestetään Varzin kaupungin ympäristössä. Grönholmin autona on Subaru Impreza WRC, jollaisella hän osallistui Portugalin MM-ralliin vuonna 2009.

Edellisen kerran Grönholm oli kilpailussa ralliauton ratissa vuoden 2019 Ruotsin MM-osakilpailussa Timo Rautiaisen kanssa. Rautiainen toimii inkoolaisen nuotinlukijana myös Italiassa.

Grönholm sai kisaan kutsun Hyundain WRC-tiimin entiseltä tallipäälliköltä Andrea Adamolta, joka toimii Mythical Cars Rallyn neuvonantajana. Grönholm on aiemmin tehnyt yhteistyötä Adamon kanssa, kun suomalaiskonkarin johtama GRX-tiimi kilpaili rallicrossin MM-sarjassa Hyundain kilpureilla. Lisäksi Grönholmin suojatti Jari Huttunen kuului Hyundain WRC2-miehistöön Adamon aikakaudella.

– Oli mukavaa saada tämä tarjous Andrealta. Siitä on vierähtänyt jo hetki, kun viimeksi ajoin, Grönholm kertoo.

– Minulle tärkeintä on hauskanpito, ei mikään muu. En halua, että ihmiset odottavat minulta hienoa tulosta tai hienoa suoritusta. En aio ajaa kuin hullu – nautin vain ajamisesta ja tunnelmasta tapahtumassa.

Grönholm lupaa, että hän aikoo tarjota viihdettä katsojille erikoiskokeilla.

– Se oli hyvä idea Andrealta, että ajan Subarulla. Minulla on jotain kokemusta siitä autosta, mutta ei mitenkään isommin. Jos ajaisin Peugeot 206 WRC:llä, minua saattaisi kutkuttaa ajatus, että on jälleen vuosi 2002 ja puskisin täysillä.

Adamo on innoissaan siitä, että hän sai houkuteltua suomalaislegendan tapahtumaan.

– Parasta on se, että Marcus ei enää kilpaile kovinkaan usein. Sen takia tämä on todella erityistä, että saamme hänet mukaan.

– Pistämme pystyyn kunnon show’n ja Marcus on aina ollut loistava showmies, Adamo maalailee.

Mythical Cars -ralli järjestetään 26.-27. toukokuuta. Kilpailussa ajetaan yhteensä seitsemän erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 78 kilometriä.

Kilpailun osallistujalistaa ei ole julkistettu kokonaisuudessaan. Grönholmin lisäksi norjalaisen Andreas Mikkelsenin osallistuminen tapahtumaan on vahvistettu.

Lähde: Rallyssimo.it

Lue myös nämä

  • Uusimmat