Ei nyt pakko, mutta ei paljon muutakaan – Hyundain WRC-tähden lyötävä Kalle Rovanperä Keniassa

Hyundain Thierry Neuvillelle tämän viikon Kenian MM-ralli on erittäin tärkeä.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville ajoi vihdoin kesäkuun alussa Sardiniassa kauden avausvoittonsa, mutta kompuroi sitä ennen sekä Kroatian että Portugalin ralleissa. Kroatiassa Neuville saalisti vain viisi pistettä Power Stagen voitosta, kun taas Portugalin soralta tuloksena oli viides tila ja siitä kymmenen pistettä.

Sardinian voitto palautti Neuvillen mestaruustaistoon ja pistetilanteessa Toyota-kuski Kalle Rovanperän pahimmaksi uhkaajaksi. Selvää on, että Keniassa belgialaiskuskin on päihitettävä suomalaistähti, koska kesällä ajetaan kaksi Neuvillelle heikompaa rallia, nopeat Viron ja Suomen osakilpailut. Viro ja Suomi taas kuuluvat Rovanperän suosikkiralleihin.

MM-pisteissä Neuvillen takamatka Rovanperään nähden on 25 pistettä.

– Tiedämme, etteivät Suomi ja Viro ole minun parhaitani kisojani kalenterissa. Niissä ralleissa Kalle on varmasti vahva. Siksi oli tärkeää saada isot pisteet Sardiniasta, mutta vielä tärkeämpää on saada Keniasta enemmän pisteitä kuin Kalle, Neuville sanoi Sardinian rallin jälkeen.

Neuville ei ole toistaiseksi pystynyt ajamaan palkintosijoille Keniassa. Vuonna 2021 voitto oli jo belgialaisen hyppysissä, mutta Hyundain jousitus petti sunnuntaiaamuna.

– Kenia on seikkailu. Se on rankka kisa ja todella haastava, koska ajamme keskellä luonnonpuistoja ja maaseutua. Siellä on paljon todella rajuja osuuksia ja myös juoksuhiekkaa. Joka pätkällä on oma uniikki luonteensa, Neuville kuvailee.

– Muuttuvat olosuhteet ja erilaiset tienpinnat tekevät rallista silti nautittavan. Meidän tavoite on ehdottomasti voittaa. Sitä varten taistelemme hamaan loppuun asti. Tiedämme hyvin, että kisa ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Sen me todistimme itse jo pari vuotta sitten. Toivottavasti saamme tällä kertaa voiton.

Kenian MM-ralli käynnistyy keskiviikkona ajettavalla testierikoiskokeella. Torstaina ohjelmassa on viiden kilometrin mittainen yleisöerikoiskoe, kunnes perjantaina ralli pärähtää toden teolla käyntiin.

Yhteensä reitille on mahdutettu 19 erikoiskoetta ja noin 356 kisakilometriä. Ralli päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat