Colin McRaen entinen WRC-auto myytiin ennätyssummalla

Skottilegenda Colin McRaen vuonna 2001 käyttämä Ford Focus WRC löysi huutokaupassa uuden omistajan ennätyshintaan.
Colin McRae
Colin McRaen Ford Focus WRC vuodelta 2001. Kuva: Silverstone Auctions
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edesmenneen skottikuljettajan Ford Focus huudettiin Silverstone Auctions -yhtiön tapahtumassa Lontoossa muhkeaan 423 300 punnan hintaan eli yli puolella miljoonalla eurolla.

Kyseessä on eniten koskaan maksettu summa Ford Focus WRC -kilpurista. Samassa tapahtumassa viime viikonloppuna Lontoon kuninkaallisten ilmavoimien museossa myytiin myös McRaen vuonna 2001 käyttämä ajopuku 16 560 punnan hintaan eli noin 20 000 eurolla.

McRae voitti huutokaupatulla Focus WRC:llä vuoden 2001 Akropolis-rallin Kreikassa. Samalla autolla McRae osallistui myös Ison-Britannian MM-ralliin, mutta kisa päättyi isoon volttisarjaan neljännellä erikoiskokeella Rhondassa. Tuo ulosajo vei McRaelta myös mestaruuden ja titteliä juhli niin ikään edesmennyt Richard Burns.

Burns oli Walesissa kolmas, mutta se riitti mestaruuteen McRaen keskeytyksen jälkeen. Eroa kaksikon välille jäi vain kaksi pistettä. Mitsubishin Tommi Mäkinen oli tuona vuonna MM-sarjan kolmas vain kolme pistettä mestari Burnsin takana. Kauden päättäneessä Walesin rallissa juhlittiin suomalaista kaksoisvoittoa, kun Peugeotin kaksikko Marcus Grönholm sekä Harri Rovanperä miehittivät kärkisijat.

Ford Focus WRC. Kuva: Silvertone Auctions

Walesin rallin ulosajon jälkeen McRaen käyttämä Focus WRC palautui M-Sportin tehtaalle Cumbriaan, jossa se parsittiin takaisin kisakuntoon palaten takaisin rallipikataipaleille vuonna 2006. Brittiläiset Paul Benn ja Hugh Hunter ajoivat Fordilla Britanniassa vielä 55 kisaa, kunnes autovanhus jäi eläkkeelle vuonna 2011. Sen jälkeen Focus WRC entisöitiin ja palautettiin takaisin McRaen vuosien ulkoasuun.

MM-ralleja Focukselle kertyi lopulta siis vain kolme. Kreikan ja Walesin lisäksi McRae ja kartanlukija Nicky Grist ajoivat kyseisellä kilpurilla Uudessa-Seelannissa. Vuoden 2001 Uuden-Seelannin rallissa McRae oli toinen. Voittoon ajoi Subarun Petter Solberg. Peugeotia edustanut Harri Rovanperä oli kolmas.

Ford Focus WRC. Kuva: Silverstone Auctions

Viikonlopun huutokaupassa myytiin kymmeniä eri autoja. Kaupaksi meni muun muassa replika Hannu Mikkolan vuonna 1985 käyttämästä Audi Sport Quattro S1 E2 -autosta muhkeaan 292 500 punnan hintaan. Euroiksi muutettuna replika Audille tuli hintaa reippaat 350 000 euroa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat