Autonsa kaataneelta WRC-tähdeltä kovaa kritiikkiä järjestäjille – ”Miksi piti tehdä näin?”

Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Rallin tämän kauden maailmanmestaruudesta taisteleva Thierry Neuville koki kovan kolauksen lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella Turkin MM-rallissa.

Neuville kaatoi Hyundainsa penkan puolelle ja menetti aikaa yli neljä minuuttia. Belgialaiskuljettaja putosi kisan kärkikamppailusta kahdeksannelle sijalle.

– Hitaan oikean jälkeen tuli tiukka vasemmalle kääntyvä mutka. Luulin, että näin mutkan pölyssä, mutta siellä olikin oja. Menimme ojaan, ja auto kaatui kyljelleen. Meidän piti tuupata se takaisin pyörilleen ennen kuin pääsimme jatkamaan matkaa, Neuville kertasi.

– Siellä oli vain kaksi ihmistä, jotka ilmeisesti asuvat sillä alueella. He yrittivät auttaa meitä, mutta aikaa meni paljon hukkaan, belgialainen harmitteli.

Katso alta kooste lauantaiaamun erikoiskokeiden dramaattisista tapahtumista. Neuvillen tilanne näkyy heti videon alussa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Neuville jakoi kovaa kritiikkiä rallijärjestäjien suuntaan. WRC-autojen lähtöväli supistettiin kolmeen minuuttiin lauantaiksi, mikä oli Neuvillen mielestä väärä ratkaisu, sillä edellisen auton jättämä pöly ei ollut ehtinyt laskeutumaan.

– Eilen me kaikki pyysimme neljän minuutin lähtöväliä ja saimme sen täpärästi. Tänään päätettiin palata kolmen minuutin lähtöväliin, koska ilmeisesti neljän minuutin lähtöväleillä ei ollut tarpeeksi vaarallista, Neuville latasi.

– Me kaikki olemme kärsineet ja valittaneet pölystä. Miksi piti tehdä näin? Yritämme parantaa autojen turvallisuutta, ja jokaisen yksityiskohdan pitää olla täydellinen. Mutta sitten meitä pyydetään ajamaan täysillä metsässä, missä ei ole näkyvyyttä. Mielestäni se on outoa, hän jatkoi.

Neuvillella on yhä mahdollisuus supistaa piste-eroaan MM-sarjaa johtavaan Ott Tänakiin, joka joutui keskeyttämään lauantaina. Hyundai-tähdelle ei kuitenkaan ole tarjolla isoa pistepottia Turkista.

– Olemme Tänakin edellä, mikä oli päätavoitteemme. Tilanne ei ole kuitenkaan ihanteellinen, Neuville sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja