Ohjelmistojätti palaa Toyotan WRC-tallin tueksi – Jari-Matti Latvala odottaa tiimiltään voittoa Kroatian asvaltilta

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli lähtee ennakkosuosikkina torstaina testierikoiskokeella käynnistyvään Kroatian MM-ralliin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota on juhlinut molemmilla kerroilla, kun maassa on MM-osakilpailu ajettu. Kaudella 2021 ykköstilaa juhli Sebastien Ogier ja viime vuonna Kalle Rovanperä. Kumpainenkin kaksikosta pääsee myös hyvältä lähtöpaikalta starttaamaan asvalttikisaan, joten odotusarvot ovat korkealla Toyotan leirissä.

– Kaikki tietävät, että Kroatian ralli voi olla todella haastava kisa. Viime vuonna olosuhteet olivat hyvin hankalat, ja jopa kuivalla tiellä likaa nousi paljon tielle. Kisa on ollut meille menestyksekäs, joten tietenkin tavoittelemme parasta mahdollista tulosta, Latvala sanoo.

– Sebastien pääsee MM-sarjan johtajana ensimmäisenä autona tielle, mikä on tässä rallissa hyvä lähtöpaikka. Kalle ajoi viime vuonna yhden uransa kovimmista suorituksista Kroatiassa ja hän näytti, miten vahva on vaikeissa olosuhteissa. Myös Elfyn (Evans) on silloin hyvä, kun pidonvaihtelut ovat suuria.

Toyota myös paljasti tiimin kannalta mukavan yhteistyöuutisen tuoreessa tiedotteessaan. Ohjelmistoyhtiö Microsoft palaa japanilaisvalmistajan sponsoriksi.

– Kisan alla TGR-WRT toivottaa iloisena Microsoftin takaisin arvokkaana yhteistyökumppanina. Microsoftin logo on jälleen autoissamme Kroatiasta eteenpäin, tiedotteessa kirjoitetaan.

Viime viikon traagiset tapahtumat varjostavat Kroatian MM-rallia. Hyundai-kuljettaja Craig Breen kuoli testionnettomuudessa Kroatiassa valmistautuessaan asvalttikisaan.

Toyota ottaa osaa suureen suruun tiedotteessaan.

– Haluamme ilmaista osanottomme Craig Breenin perheelle, ystäville ja kaikille Hyundai Motorsportilla, Toyotan johtajat Akio Toyoda ja Koji Sato kertovat.

Katso alapuolelta viime vuoden Kroatian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat