Kalle Rovanperä kävi testaamassa Toyotan uutuutta – nyt mestari antaa tuomionsa

Toyotan rallitiimi panostaa tänä vuonna uuden Rally2-autonsa kehitystyöhön.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ensi vuonna markkinoille tulevaa Toyota GR Yaris Rally2 -autoa on testattu alkuvuoden aikana Suomessa ja Euroopassa. Tämän lisäksi japanilaiskonkari Norihiko Katsuta kerryttää kilpurilla kilometrejä Japanin rallisarjan osakilpailuissa tällä kaudella.

Toyotan testikuljettaja Juho Hänninen on kantanut päävastuuta uutuuden testeissä, mutta myös maailmanmestari Kalle Rovanperä sai hiljattain ensimaistiaisensa autosta. Rovanperä testasi Rally2-autoa Ranskassa.

– Se on tietenkin ihan alkuvaiheessa vielä, mutta Rally2-autosta jäi ihan hyvä fiilis. Tietenkin siinä on vielä paljon tekemistä, Rovanperä kertoo Rallit.fille.

Rovanperä suoritti koeajonsa asvalttitiellä.

– He olivat ajaneet autolla vasta muutaman päivän asvaltilla. Siihen nähden auto tuntui hyvältä. Kyllä siinä autossa on varmasti potentiaalia, kunhan testien kanssa päästään pidemmälle, Rovanperä arvioi.

Lue myös: No nyt! Kalle Rovanperä testasi Toyotan uutta ralliautoa

Muutama päivä Rally2-testinsä jälkeen Rovanperä palasi Toyotan Rally1-autoon, jolla hän starttaa ensi viikolla MM-kauden kolmanteen osakilpailuun Meksikossa.

– Meillä oli hyvät testit Espanjassa, auto tuntui hyvälle. Olimme ainakin parantaneet sitä osa-aluetta, missä olimme viime vuonna jäljessä. Silloin meillä ei ollut vetopitoa rajuissa sorakisoissa. Nyt auto oli parempi.

Meksikon MM-ralli ajetaan 16.-19. maaliskuuta Leonin kaupungin ympäristössä. Rovanperä starttaa kisaan MM-sarjan kakkostilalta.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kuuntele alta Rovanperän mietteet ensi kesän Suomen MM-rallin reitistä ja tulevasta Meksikon MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat