EK5: Mikko Heikkilältä jälleen huippuveto – Lindholmin mestaruusjuhlat siirtymässä?

Mikko Heikkilä jatkoi loistavaa vauhtiaan myös Mikkelin SM-rallin viidennellä erikoiskokeella.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda-kuljettaja Heikkilä oli jälleen koko porukan ykkönen ja latasi taululle pohja-ajan 1,6 sekunnin erolla virolaiseen Egon Kauriin. Heikkilä on ollut nopein Mikkelin SM-rallin jokaisella erikoiskokeella.

Kilpailussa toisena ajava Emil Lindholm jäi 4,9 sekuntia Heikkilän pohjista toiseen kertaan ajetulla Hangastenmaan pikataipaleella. Kokonaistilanteessa Heikkilä nykäisi etumatkansa jo 17,7 sekuntiin ennen Lindholmia.

Konkarikuljettaja Juha Salo jatkaa kilpailussa kolmantena, mutta hän on jäänyt kärjestä jo 46,5 sekuntia. Volkswagenilla ajava Kaur antaa painetta Salolle, sillä hän on vain 4,2 sekunnin päässä kolmostilasta.

Teemu Asunmaa ei ole yltänyt kärkivauhtiin Mikkelin ympäristön sorateillä. Asunmaan ero kärkeen on yli minuutin ja sijoitus viides. Aleksi Röyhkiö pitää hallussaan kuudetta sijaa.

Näillä tuloksilla Lindholm ei pääsisi juhlimaan mestaruutta vielä Mikkelissä vaan ratkaisu siirtyisi kauden päättävään Kouvolan osakilpailuun. Heikkilällä on varaa ajaa varmistellen kisan loppuun, mutta jäljellä on vielä 30 erikoiskoekilometriä, joilla voi sattua ja tapahtua.

Lauri Joona ajaa SM3-luokan kärjessä ylivoimaisella erolla, kun kilpakumppani Roope Korhonen menetti noin neljä minuuttia aikaa Hangastenmaan erikoiskokeella. SM4-luokkaa on puolestaan hallinnut Henri Hokkala, joka on yleiskilpailussakin komeasti yhdeksäntenä.

Mikkelin SM-rallissa ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta.

Mikkelin SM-ralli, tilanne EK5/7 jälkeen:

 1. Mikko Heikkilä  Skoda   36.43,3
 2. Emil Lindholm   Skoda     +17,7
 3. Juha Salo       Skoda     +46,5
 4. Egon Kaur       VW        +50,7
 5. Teemu Asunmaa   Skoda   +1.07,3
 6. Aleksi Röyhkiö  VW      +1.23,2
 7. Lauri Joona     Ford    +1.30,5
 8. Riku Tahko      Hyundai +1.44,2
 9. Henri Hokkala   Ford    +3.28,9
10. Konsta Saarinen Mitsu   +3.30,7
11. Ville Hautamäki Mitsu   +3.32,2

Lue myös nämä

  • Uusimmat