Draamaa SM-rallissa: sarjakärki Emil Lindholm koki karun kohtalon – Mikko Heikkilä nousi mestaruustaistoon

Rallin SM-sarjaa johtava Emil Lindholm joutui keskeyttämään Mikkelin SM-rallin lopussa. Mikko Heikkilä otti voiton kauden kuudennessa osakilpailussa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toisena ajanut Lindholm törmäsi ongelmiin Mikkelin SM-rallin viimeistä edellisellä erikoiskokeella. Lindholmin Skodaan iski tekninen vika ja hän jäi yli kolme minuuttia pohja-ajasta. Lindholm joutui lopulta keskeyttämään siirtymälle ennen viimeistä pikataivalta, joten hän jäi pisteittä Mikkelissä.

Skoda-kuljettaja Heikkilä dominoi lauantaina ajettua kisaa ja nappasi kauden avausvoittonsa lopulta peräti 43,5 sekunnin erolla Juha Saloon. Virolainen Egon Kaur sijoittui kilpailussa kolmanneksi 1,9 sekuntia Salon perässä.

– Pahoittelut Emilille, että kävi tuolla tavalla. Välillä sattuu tekniikkavikoja, ja meilläkin hajosi Kuopiossa auto. Tämä tasoitti tilannetta, ja mielenkiinto säilyy viimeiseen ralliin, Heikkilä summasi Moottoriurheilu.tv:n YouTube-lähetyksessä.

Lindholmilla oli mahdollisuus ratkaista SM1-luokan mestaruus jo Mikkelissä, mutta keskeytyksen vuoksi hän joutuu taistelemaan tosissaan kauden päätöskilpailussa uusiakseen mestaruuden. Heikkilä nousi voitollaan vain kahdeksan pisteen päähän Lindholmista.

Myös Kaurilla on teoreettinen mahdollisuus nousta vielä mestariksi, mutta virolaisen titteli vaatisi murheita Lindholmille ja Heikkilälle viimeisessä osakilpailussa.

Tällä kaudella kaksi osakilpailua voittaneella Teemu Asunmaalla ei ollut asiaa kärkisijoille Mikkelissä. Asunmaa sijoittui lopulta neljänneksi, mutta eroa kärkeen kertyi lähes puolitoista minuuttia. Aleksi Röyhkiö otti puolestaan viidennen tilan.

Yleiskilpailussa kuudenneksi sijoittunut Lauri Joona ajoi voittoon SM3-luokassa. Henri Hokkala otti puolestaan SM4-luokan voiton ja varmisti samalla luokan Suomen mestaruuden.

– Loistavaa! Toivotaan, että ilta menee vielä hyvin ja päästään pitkä siirtymä ja loppukatsastukset läpi, Hokkala sanoi päätöspätkän maalissa.

Rallin SM-kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa syys-lokakuun taitteessa.

Mikkelin SM-rallin tulokset EK7/7 jälkeen:

 1. Mikko Heikkilä Skoda  51.12,7
 2. Juha Salo    Skoda   +43,5
 3. Egon Kaur    VW    +45,4
 4. Teemu Asunmaa  Skoda  +1.21,7
 5. Aleksi Röyhkiö VW   +1.46,7
 6. Lauri Joona   Ford  +2.10,4
 7. Riku Tahko   Hyundai +2.23,4
 8. Konsta Saarinen Mitsu  +4.30,1
 9. Henri Hokkala  Ford  +4.44,8
10. Kim Niemi    Mitsu  +4.45,4
11. Ville Hautamäki Mitsu  +4.57,7

Lue myös nämä

 • Uusimmat