Sebastien Loeb haki tuntumaa Fordin WRC-autolla

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Loeb pääsi ottamaan tuntumaa Ford Fiesta WRC -autoon ennen joulun pyhiä.

Viime viikolla paljastui, että Loeb ajaa ensi vuonna M-Sport Fordin kuljettajana rallin MM-sarjassa. Konkarikuljettajan tarkka kilpailuohjelma ei ole vielä selvillä, mutta varmaa on se, että Loeb on lähtöviivalla kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa.

Ikonisessa Monte Carlon rallissa kilpaillaan ensimmäistä kertaa uusilla Rally1-luokituksen hybridikilpureilla. Loeb, 47, pääsi jo syksyllä testaamaan ensimmäisen kerran M-Sportin uutta Ford Puma Rally1 -autoa, mutta joulun alla hän hyppäsikin maanmiehensä Armando Pereiran omistaman Ford Fiesta WRC:n rattiin.

Loeb lämmitteli Montea varten mutkikkaalla vuoristotiellä ja keräsi samalla kokemusta Pirellin renkaista. Loeb kilpaili edellisen kerran MM-sarjassa WRC-autolla syyskuussa 2020 Turkin rallissa, jossa hän ajoi kolmanneksi Hyundain kalustolla.

Loebilla pitää kiirettä lähiviikkoina, sillä hän on mukana viikonloppuna alkavassa Dakar-rallissa, joka ajetaan Saudi-Arabiassa. Dakarin jälkeen hän suuntaa suoraan Monte Carlon rallin nuotitukseen.

Monte Carlon MM-ralli on ohjelmassa 20.-23. tammikuuta. Loeb osallistuu kilpailuun kartanlukija Isabelle Galmichen kanssa.

Katso alta video Loebin testistä Ford Fiesta WRC:llä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat