Quantcast

Toyotan entinen WRC-kuljettaja pikakomennuksella Dakar-ralliin?

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettaja Giniel de Villiers saattaa joutua jättämään väliin Dakar-rallin, joka käynnistyy tulevana viikonloppuna.

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva de Villiers on saanut positiivisen tuloksen koronatestistä, minkä vuoksi hänen osallistumisensa ikoniseen kilpailuun on vaakalaudalla. DirtFish-sivuston mukaan de Villiers kävi testissä toissa viikolla.

– Hän ei pystynyt matkustamaan muun tiimin kanssa. Hän lähtee matkaan heti, kun hän saa negatiivisen testituloksen, minkä odotamme tapahtuvan viikon puoliväliin mennessä, lähde kertoi sivustolle.

De Villiers on osallistunut Dakar-ralliin 18 kertaa ja hän voitti kilpailun vuonna 2009 Volkswagenilla.

Mikäli eteläafrikkalainen joutuu jättämään lauantaina Saudi-Arabiassa käynnistyvän Dakarin väliin, paikkaajaksi saattaisi tulla rallin MM-sarjasta tuttu kuljettaja, pohjoisirlantilainen Kris Meeke.

– Kris tuntee tiimin ja hänen pitäisi olla paikalla, mikäli jotain odottamatonta tapahtuu Ginielille. Hän voisi tulla pikaisella varoituksella tilalle. Mutta tällä hetkellä suunnitelmana on, että Giniel ajaa.

Meeken, 42, ura rallin MM-sarjassa tuli päätökseen kauden 2019 päätteeksi. Hän ajoi viimeisen kautensa Toyotan WRC-tiimissä.

Meeke osallistui viime tammikuussa Dakar-rallin kevyeen prototyyppiluokkaan, jossa hän sijoittui viimeiseksi maaliin päässeistä useiden ongelmien rasittamana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat