Niclas Grönholm alkuerien kuudes Barcelonan MM-rallicrossissa – ”Tämä on pettymys”

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain i20 Supercarilla ajava Niclas Grönholm oli rallicrossin MM-sarjan Barcelonan lauantain osakilpailujen alkuerissä kuudes. Tulos oli pettymys suomalaiskuskille. 

Odotetusti alkuerien paras oli Volkswagenin Johan Kristoffersson. Ruotsalaiskuskin jälkeen seuraavat sijat menivät Peugeotin Timmy Hansenille ja Renaultin Andreas Bakkerudille. Neljäs oli Peugeotin Kevin Hansen ennen Audin Mattias Ekströmiä.

Avauserissä Grönholm aloitti viidenneksi parasta vauhtia. Aamun erän voitti Kristoffersson ennen Timmy Hansenia ja Remaultin Anton Marklundia.

Toisissa erissä GRX Tanecon kuskien Grönholmin ja Timur Timerzjanovin säädöt olivat hakusessa. Venäläiskuski oli seitsemäs ja Grönholm kymmenes. Kakkoserien nopein oli Renaultin norjalainen Andreas Bakkerud ennen Kristofferssonia, joka oli myös lähellä kaatoa, kun Marklundin auto otti kosketuksen ruotsalaisen Volkswageniin avausmutkassa. Kristofferssonin auto ehti jo käydä kahdella pyörällä, muttei ruotsalaisen onneksi kaatunut.

Päätöserissä Grönholm oli jälleen viides. Voiton vei taas Kristoffersson ennen Timmy Hansenia ja Bakkerudia.

– On ollut kyllä aika vaikeaa. Tämä on pettymys. Emme ole löytäneet tarpeeksi vauhtia. Auto on myös aika hankala ajaa. Jatketaan kuitenkin yrittämistä, Grönholm totesi MM-sarjan Youtube-lähetyksessä.

– Tämä oli tosi hyvä erä. Auto tuntui todella hyvältä. Teimme pieniä muutoksia tähän erään. Toivottavasti saimme siitä oppia välieriä ja finaalia varten, Kristoffersson puolestaan sanoi.

Barcelonassa ajetaan MM-osakilpailut sekä lauantaina että sunnuntaina. Molempien päivien ohjelmassa on kolme alkuerää, välierät ja finaali.

Barcelonan MM-rallicross, alkuerien tulokset:
1. Johan Kristoffersson VW      145 pistettä
2. Timmy Hansen         Peugeot 132
3. Andreas Bakkerud     Renault 129
4. Kevin Hansen         Peugeot 113
5. Mattias Ekström      Audi    112
6. Niclas Grönholm      Hyundai 112
7. Timur Timerzjanov    Hyundai 111
8. Anton Marklund       Renault 111
9. Timo Scheider        Seat    105
10. Liam Doran          Renault 104
11. Oliver Bennett      Mini     95
12. Enzo Ide            Audi     93

Lue myös nämä

  • Uusimmat