Ruotsille kolmoisvoitto Barcelonan MM-rallicrossissa, Niclas Grönholm neljäs

Timmy Hansen
Timmy Hansen. Kuva: FIAWorldRallycross.com

Rallicrossin MM-sarjan puolustava maailmanmestari Timmy Hansen nappasi kauden avausvoittonsa Barcelonan MM-osakilpailussa lauantaina.

Peugeot-kuski ajoi pitkään kautta dominoineen Volkswagen-kuljettaja Johan Kristofferssonin perässä käytyään jokerilenkillä heti avauskierroksella. Kristoffersson kiersi jokerin viimeisellä kierroksella, jonka myötä Hansen livahti ohi. Ruotsin kolmoisvoiton Barcelonassa täydensi toinen Hansenin veljeksistä, Kevin.

Kristofferssonilla oli iso tilanne jo finaalin avausmutkassa, kun Hansen antoi vauhtia takapuskuriin. Kristoffersson törmäsi rengasvalliin, mutta auto kärsi vain kosmeettisia vaurioita, eikä vauhtia juuri hävinnyt.

– Täällä merkitsee niin pienet yksityiskohdat. Kokonaisuutena voin kuitenkin olla tyytyväinen. Onnistuin lisäämään johtoani MM-sarjassa, Kristoffersson totesi kisan jälkeen kisajärjestäjän haastattelussa.

– Aivan uskomaton fiilis. Tuntuu, että olen nyt onnistunut voittamaan sen, jota ei voinut voittaa. Tiimi on tehnyt kovasti töitä. Heti kun tulimme tänne, niin tuntui, että olemme vauhdissa. Minun piti onnistua jokaisessa mutkassa 100-prosenttisesti. Oli minulla vähän onneakin. Olemme hakeneet tätä kauan, että saan lyötyä Johanin finaalissa, Hansen puolestaan iloitsi.

Hyundain Niclas Grönholm tuskaili autonsa säätöjen kanssa koko päivän. Inkoolainen kuitenkin selvisi finaaliin ja oli lopulta neljäs. Grönholm ajoi pitkään viidentenä, mutta pääsi neljännellä kierroksella ohi Audi-kuski Mattias Ekströmistä. Finaalin viimeiseksi jätettiin Renaultin norjalaiskuski Andreas Bakkerud.

Kristoffersson johtaa MM-sarjaa 193 pisteellä. Toisena olevalla Ekströmillä on 168 pistettä. Timmy Hansen nousi Grönholmin ohi MM-sarjan kolmanneksi viiden pisteen turvin. Hansenilla on nyt 140 ja Grönholmilla 135 pistettä.

Renault Twingolla uransa ensimmäisen EM-sarjan kisan Barcelonassa ajanut Rasmus Tuominen sijoittui upeasti kolmanneksi etuvetoisten Super1600-luokassa. Voittoon ajoi Audin Juri Belevski ennen saman merkin Gergely Martonia.