Ott Tänak toipunut sekä fyysisesti että henkisesti rajusta ulosajostaan – ”Saimme tärkeän oppitunnin”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan puolustavan mestarin Ott Tänakin kausi lähti murheellisesti liikkeelle kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa. Tänak rysäytti rajusti ulos neljännellä erikoiskokeella ja jäi ilman yhtään MM-pistettä.

Ulosajo yli 180 kilometrin tuntivauhdissa oli hurja, ja Tänakilla oli myös onnea matkassa, ettei virolaiskuski tai kartanlukija Martin Järveoja loukkaantuneet pahemmin. Virolaiskaksikko testasi viime viikolla Ruotsissa. Tänak vakuuttaa olevansa täysin toipunut sekä fyysisesti että henkisesti.

Katso alta video Tänakin hurjasta ulosajosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2285,316339″ ap mute]

 

– Olen tuntenut oloni paremmaksi päivä päivältä Monten jälkeen. Saimme tärkeän pppitunnin. Tästä eteenpäin meidän on vain keskityttävä entistä tarkemmin aina, kun ajamme uutta osuutta, Tänak sanoo.

Viime kaudella Toyotan ratissa Tänak lähti voittamaan jokaista rallia. Nyt uuden työkalunsa Hyundai i20 WRC:n ratissa, ja Monten rajun tärskyn jälkeen, tavoitteet ovat selvästi maltillisemmat.

– On todella tärkeää, että saamme nyt joitain pisteitä mukaamme ja kehitymme askel askeleelta. Kyseessä on ensimmäinen rallimme tämänkaltaisella tienpinnalla Hyundain ratissa. Toivottavasti saamme silti ajettua hyvän tuloksen.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin uusi aikataulu julki – päivät päättyvät poikkeuksellisen aikaisin

Jos oli Tänakille kauden avausralli murheellinen, samaa ei voi sanoa koko tiimistä. Viime kauden MM-hopeamitalisti Thierry Neuville ajoi komeaan voittoon sunnuntain rajun hyökkäyksensä turvin.

– Suuntaamme Ruotsiin voitto alla. Tiedämme kuitenkin, että meillä on osa-alueita, joilla meidän pitää olla parempia. Se ei varmasti ole yksinkertaista, mutta keskitymme niihin asioihin, joihin voimme itse vaikuttaa, tallipomo Andrea Adamo summaa.

– Olemme kiitollisia rallin järjestäjille ja FIA:lle, että he saivat kisan aikaiseksi. Olosuhteet ovat olleet epätavallisen lämpimät. Varmasti on ollut haastavaa tehdä turvallinen kisa, Adamo jatkaa.

Ruotsin MM-ralli starttaa torstai-iltana, kun Karlstadissa ajetaan lyhyt yleisöerikoiskoe.

Lue myös nämä

  • Uusimmat