Pettynyt Niclas Grönholm: Harmittaa lievästi sanottuna todella perusteellisesti

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Niclas Grönholm oli lähellä ottaa uransa ensimmäisen rallicrossin MM-osakilpailuvoiton kauden avauksessa Abu Dhabissa lauantaina, mutta tuomariston langettama aikasakko pudotti inkoolaisen finaalin kakkoseksi.

GRX Taneco Teamin Hyundaita kuljettava Grönholm, 22, ehti jo tuulettaa voittoaan podiumilla, mutta juhlinta himmeni tuomariston päätöksen jälkeen. Aikasakko tuli Grönholmin osuttua edellä ajaneen Kevin Hansenin takapuskuriin, minkä seurauksena Grönholm pääsi tuikkamaan ohi ja katoamaan maisemaan.

– Harmittaa kyllä lievästi sanottuna todella perusteellisesti. Mielestäni tuo oli aivan normaali kisatilanne, joita näissä kahinoissa sattuu kaiken aikaa. Ilmeisesti tuomaristo arvioi sen oleva liian ratkaisevaa voiton kannalta, vaikka olin tänään kyllä selvästi Hansenia nopeampi, Grönholm summasi.

Grönholm on ollut urallaan parhaimmillaan finaalissa neljäs, joten voitto olisi todella maistunut. Ranagaistuksesta huolimatta suomalaiskuljettaja oli kuitenkin ensimmästä kertaa podiumilla ja palkintona oli uran paras sijoitus.

– Finaalissa sain hyvän startin, ja kisa kulki Hansenin kanssa koettua tilannetta lukuun ottamatta hienosti. Semifinaalin jälkeen olin hiukan epävarma autosta, kun takapyörä oli saanut kovan tällin. Auto pelasi kaiken puolin kuitenkin hienosti. Kaikesta huolimatta tämä antoi jatkoa ajatellen valtavasti boostia koko tiimille. Meillä on voittovauhti olemassa, Grönholm arvioi.

GRX Taneco Team osallistui kauden avaukseen kolmella Hyundai i20 Supercar -autolla kuljettajinaan Grönholm, venäläinen Timur Timerzjanov ja latvialainen Reiniss Nitiss. Kaikki kolme ylsivät semifinaalivaiheeseen, mikä sai tiimipomo Marcus Grönholmin tyytyväiseksi.

– Todella hyvä viikonloppu Niclakselta, joka pystyi ajamaan kaikissa erissä kärkivauhtia. Semifinaalissa kytkin pääsi luistamaan, mutta niin vain poika nousi eränsä voittajaksi. Totta kai tuo voiton menettäminen harmittaa, mutta vauhti koko tiimillä on kunnossa ja lupaa kyllä hyvää jatkon suhteen. Meidän kalustolla kuljettajamme pystyvät ajamaan voitoista, Marcus Grönholm kommentoi poikansa Niclaksen ja tallin menestystä.

– Auto kehitystyö on onnistunut ja pojat ovat painaneet huippuduunia. Suuri kiitos koko tiimille tästä menestyksestä, Grönholm päätti.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 27.-28. huhtikuuta Barcelonassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat