Ford-pomolla vahva luotto Suniseen – ”Teemu on kasvanut pojasta mieheksi”

Teemu Suninen ja Richard Millener
Teemu Suninen ja M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen oli hyvässä vauhdissa viime viikonlopun Ruotsin MM-rallissa. 

Suninen ajoi perjantaina kaksi pohja-aikaa ja johti kilpailua. Voittotaistelu päättyi kuitenkin lauantaina kahteen visiittiin värmlantilaisessa lumipenkassa. M-Sportin tallipomo Richard Millener oli kuitenkin iloinen, että jokelalainen uskalsi yrittää.

– Olemme todistaneet Teemun kasvamista pojasta mieheksi. Hän johti rallia ja ajoi ihan kärkisijoista. Hän teki toki joitain virheitä, mutta se on osa pelin henkeä, kun opetellaan ajamaan äärirajoilla, Millener sanoo.

Fordin toinen kuljettaja Elfyn Evans kirjautti myös pohja-aikoja, mutta walesilaisen podium-taistelu meni piloille pieneen virheeseen, kun Evans piipahti niin ikään lumihangessa perjantaina. Evans ylsi kuitenkin lopulta viidenneksi, kun taas Suninen jäi ilman MM-pisteitä.

– Elfyn osoitti myös kovaa vauhtia viikonlopun aikana ja oli nopein kolmella pätkällä. Hän varmasti ruoskii itseään perjantaiaamun spinnauksesta edelleen. Ilman sitä hän olisi voinut olla podiumilla. Oli kuitenkin upeaa nähdä, miten hän teki comebackin Monten epäonnistumisen jälkeen. Uskon, että hän tuo tallille pian vielä parempia tuloksia, Millener toteaa.

– Eihän tämä ollut ihan se tulos, mitä me halusimme. Oli tämä silti positiivinen viikonloppu. Koko tiimi on tehnyt kovasti töitä auton kehitystyön eteen. Oli hienoa nähdä, että se työ näkyi pohja-aikoina.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat