Esapekka Lapin palkkaaminen helppo päätös M-Sportin pomolle – ”Hän sopii erinomaisesti talliimme”

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson, Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Ford nappasi Citroenilta työttömäksi jääneen Esapekka Lapin täksi kaudeksi riveihinsä. Pieksämäkeläinen ajaa MM-sarjassa jo kolmannen merkin WRC-autoa vain reilun vuoden sisään. 

Brittitiimin riveihin oli tunkua, sillä moni huippukuski oli ja on yhä edelleen vailla sopimusta. M-Sportin nokkamiehen Malcolm Wilsonin mukaan päätös Lapin palkkaamisesta ei kuitenkaan ollut vaikea.

Lue myös: Esapekka Lapin sopimuskuviot menivät nopeasti uusiksi – uuden tiimin autoon tulossa parannuksia

– Esapekka oli yksi niistä harvoista kuskeista, jotka eivät ole koskaan ajaneet tallissani. Olen sanonut hänelle tervehdykset huoltoparkissa, mutta en ollut koskaan tavannut häntä, Wilson sanailee Autosportin verkkosivuilla.

– Me istuimme alas ja aloimme keskustella. Näin hyvin nopeasti, että hän sopii erinomaisesti meidän talliimme.

M-Sportin toista autoa täyden kauden ajaa Teemu Suninen. Suomalaiskuskien sopimusten myötä muun muassa Kris Meeke, Andreas Mikkelsen ja Mads Östberg jäivät vaille WRC-paikkaa.

– Esapekalla on hyvä kokemus WRC-autosta ja hän on todistanut, että pystyy voittamaan. Uskon, että hän sopeutuu nopeasti talliimme ja huomaa, että autoamme on helppo ajaa, Wilson kertoo.

– Tarjolla oli muutamia kavereita, mutta tämä päätös ei ollut vaikea sen jälkeen, kun istuin alas Esapekan kanssa.

Katso video: Esapekka Lappi ja Teemu Suninen kiidättivät Ford Fiesta WRC:tä näyttävästi

Kalle Rovanperä testasi ennen joulua Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Katso alta video Rovanperän testistä ja kuuntele suomalaiskuljettajan mietteet tulevasta kaudesta!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,294410″ ap mute]

Lue myös nämä