WRC-tallipomo toivoo taaperrukselle loppua – ”Tavoittelemme kovaa tulosta!”

Brittiläisen M-Sport Fordin WRC-tallin kauden ensimmäinen puolisko rallin MM-sarjassa on kiistatta ollut vaikea.
Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsissa helmikuussa vaikutti hyvältä, kun täksi kaudeksi yksityistiimiin tullut virolaistähti Ott Tänak ajoi ensimmäisen voittonsa. Ykköstila oli tallille ensimmäinen sitten vuoden 2022 tammikuun ja Sebastien Loebin voiton Monte Carlossa.

Sen jälkeen palkintosijat ovat kiertäneet M-Sportia. Tänak oli toinen Kroatiassa huhtikuussa, mutta liian usein tekniset murheet ovat pilanneet kisan. Samaa voidaan sanoa myös tiimin toisesta täyden kauden kuskista Pierre-Louis Loubet´sta, joka on päässyt pisteille vain Ruotsissa (6:s). ja Kroatiassa (7:s).

Uusi näyttöpaikka M-Sportilla on tänä viikonloppuna Keniassa. Puma Rally1 -auton suorituskyky ei kenties aivan yllä kilpailijoiden Toyotan ja Hyundain tasolle, mutta legendaarisessa Safari-rallissa vaaditaan myös kestävyyttä.

–  Ei sitä voi kiistaa, etteikö tämä olisi yksi kauden kovimmista kisoista. Sääolosuhteet voivat tehdä isoja eroja. Puma on varmasti vahva auto tässä rallissa. Tavoittelemme kovaa tulosta, Millener paaluttaa.

– Olin Keniassa ensimmäistä kertaa viime vuonna ja kaikki odotukseni täyttyivät. Rallissa on huimat maisemat, villieläimiä ja faneja. Jotenkin se todella näyttää rallin DNA:n.

Tänakin osalta suorituksen onnistumisen esteenä on ainoastaan auton kestävyys. Loubet sen sijaan joutuu pikku hiljaa todistelemaan jälleen myös ajotaitojaan. Vaikka myös epäonnea on ollut matkassa, on korsikalainen sortunut tällä kaudella myös virheisiin.

– Olen todella onnekas, että pääsen ajamaan Keniassa, sillä se on maaginen kisa. Odotan tuota hullua seikkailua paljon. Toivottavasti saamme jotain hyvää aikaiseksi. Automme on nopea hankalissa olosuhteissa, Loubet summaa.

Kenian MM-rallissa ajetaan yhteensä 19 erikoiskoetta, joille kertyy mittaa noin 356 kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat