Voitto lipesi, mutta Kalle Rovanperä myhäili: ”Näyttää aika hyvältä minun kannaltani”

Toyotan Kalle Rovanperä kasvatti MM-johtoaan sunnuntaina päättyneessä Kenian osakilpailussa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uran kolmas Safari-ralli toi puolustavalle maailmanmestarille kakkostilan sekä kolme pistettä kisan päättäneeltä Power Stage -pätkältä. Niiden myötä johtoasema MM-sarjassa vankistui jo 37 pisteeseen ennen Hyundain Thierry Neuvillea.

– Ihan hyvä tulos siihen nähden, että aurasimme tietä perjantaina. Se ei ollut ihan helppo tehtävä tänä vuonna. Sen jälkeen meidän tärkein suunnitelmamme oli vain pitää huolta autosta ja renkaista mahdollisimman hyvin, Rovanperä kertoi.

Kisan voittoon ennen Rovanperää puristi tallikaveri Sebastien Ogier reilun kuuden sekunnin turvin.  Vaikka Rovanperä korosti jatkuvasti, että haluaa varmistaa vähintään toisen sijan pisteet, oli yritys silti vähintäänkin kunnollinen.

– Yritin toki myös puskea, jos olisin saanut vielä Sebin kiinni, mutta tällä kertaa ei riittänyt. Taistelu oli silti hyvä. Kyllä minä ajattelin, että voittoon on mahdollisuus. Sillä tavalla pitää aina ajatella, Rovanperä mietti.

– Olen kuitenkin ihan tyytyväinen. En muuttanut omaa lähestymistapaani mitenkään. En ottanut mitään hulluja riskejä ja minulla oli kaksi varapyörää mukana koko sunnuntain. Ajoimme puhtaan kisan ja olimme lopulta lähellä jopa voittoa. Pakko tähän on mielestäni olla tyytyväinen.

Valikoituja kisoja ajava Ogier sekä toinen tallikaveri Elfyn Evans ja M-Sport Fordin Ott Tänak ovat reilut 40 pistettä Rovanperää takana MM-taulukossa. Suomalaiskuskin maailmanmestaruuden uusiminen on siis tukevasti raiteilleen, varsinkin kun ottaa huomioon kaksi seuraavaa MM-rallia, jotka ajetaan Rovanperän lempimaastoissa Virossa ja Keski-Suomessa.

– Ero MM-sarjassa on nyt ihan mukava. Kahden seuraavan kisan pitäisi ainakin toivottavasti olla minulle hyviä. Tilanne ei siis ole ollenkaan hassumpi, Rovanperä sanoi.

– Totta kai kun pääsee lähelle lopussa ja puskee voittoa varten, niin aina sitä on ehdottomasti pettynyt, kun ei onnistu. Silti jos taulukoita katsoo, niin ne näyttävät aika hyvältä minun kannaltani.

Rovanperä oli lähellä päästä jopa Ogierin edelle toiseksi viimeisellä pätkällä, mutta moottorin ylikuumeneminen pakotti nostamaan jalkaa kaasulta. Sama vika oli tosin myös ranskalaisella multimestarilla.

– Toiseksi viimeisellä pätkällä oli ihan kunnon yritys päällä. Olen vähän pettynyt, että en pystynyt parempaan. Meillä meni liikaa aikaa, kun moottori ylikuumeni. Olisi pitänyt osata hallita se lentohiekkaosuus paremmin, mutta olosuhteet olivat hyvin vaikeat. Melkein kaikilla meidän autoillamme taisi olla samoja ongelmia, Rovanperä totesi.

– Viimeisellä pätkällä vähän tuntui, että voimaa ei ole. Se voi liittyä siihen, kun auto haukkasi aika paljon hiekkaa edellisellä pätkällä.

Rallin MM-sarja jatkuu Viron sorateillä 20.-23. heinäkuuta.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin Power Stage -erikoiskokeen parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat