Virheisiin ei ole varaa, mutta Kalle Rovanperä lupasi hyökätä – ”En vielä ole valmis tähän tyytymään”

Toyotan Kalle Rovanperä säilytti kolmannen sijansa Kreikan MM-rallissa lauantain aamupäivän lenkillä.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi kaksi pohja-aikaa ja oli lenkin nopein kuski. Hyundain Thierry Neuville on silti edelleen yli 20 sekunnin päässä suomalaisesta. Toisena oleva Toyota-kuski Sebastien Ogier on puolestaan 12,8 sekuntia Rovanperää edellä.

Suomalaistähti jahtaa toista perättäistä maailmanmestaruutta. Neuvillen lisäksi Rovanperän pahin uhkaaja on tallikaveri Elfyn Evans, joka kuitenkin koki kovia lauantaiaamun viimeisellä pätkällä. Tekninen ongelma tiputti Evansin viidenneksi puolentoista minuutin päähän Rovanperästä.

– Onhan se tavallaan minun kannaltani hyvä juttu. En tiedä, mitä siellä oikein on tullut. Toivottavasti hän pääsee jatkamaan. Jotain hän pajotti siellä pätkän jälkeen. Pisteiden kannalta toki minun osaltani hyvä juttu, Rovanperä mietiskeli Rallit.fille.

Iltapäivän lenkiltä Rovanperä odottaa vähintään yhtä hyvää menoa, joskin toivoo myös tiimitoveri Ogierin löytävän vielä eväitä voittokamppailuun.

– Toivottavasti Seb pystyy pitämään Thierrylle painetta, jotta hän ei pääse hölläilemään voittoon. Varmasti Ogier yrittää laittaa painetta, Rovanperä kertoi.

Toyota ei perinteisesti ole tallimääräyksiä harrastanut, mutta jos Neuville karkaa Ogierilta, voisi sellainen tulla kyseeseen.

– Se riippuu, mikä tilanne on. Jos Seb on lähellä Thierryä, niin totta kai hänen pitää yrittää kammeta Thierry voitosta pois. Se on pahin, jos Thierry ajaa voiton, koska siitä tulee isot pisteet. Toisen ja kolmannen sijan ero ei ole niin iso. Pitää vain yrittää pitää painetta hänelle, Rovanperä suunnitteli.

Mestaruustaiston vuoksi Rovanperän ei kannata lähteä yltiöpäiseen yritykseen jäljellä olevilla erikoiskokeilla. Nuori suomalaistähti haluaa kuitenkin vielä yrittää haastaa voitosta.

– En vielä ole valmis tähän tyytymään. Iltapäivän lenkki on pitkä. Vaikeaa siitä toki tulee. Ei Thierryä ehkä ajamalla saa kiinni. Hän kuitenkin ajaa voitosta kaikin keinoin. En tietenkään voi ottaa ihan älyttömiä riskejä, jos tiet menevät rajuiksi, Rovanperä kertoi.

– Varmasti on vaikea vastata hänen vauhtiinsa, koska hänellä ei ole mitään stressiä väistellä. Hän vetää kaikesta yli. Meidän pitää kuitenkin yrittää ajaa fiksusti. Toki mitä tahansa voi tapahtua.

Katso alapuolelta perjantai-illan erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat