Vihdoin jotain muuta kuin virtuaalista rallia, norjalaiskuski testasi Hyundaita (video)

Ole Christian Veiby
Ole Christian Veiby oli mukana Meksikon MM-rallissa maaliskuussa. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan WRC2-luokasta tuttu Ole Christian Veiby on päässyt pitkästä aikaa oikean ralliauton rattiin. Veiby testasi kotimaassaan Norjassa eilen keskiviikkona Hyundai i20 R5:sta, jolla mies on myös kilpaillut tällä kaudella.

Muun rallimaailman tavoin Veiby on ollut koronapaussilla sitten maaliskuun ja Meksikon MM-rallin. Viime kuukausin ajan Veiby on joutunut ajelemaan vain simulaattorilla, mutta nyt pitkä ajopaussi vihdoin päättyi.

Kuten Veibyn yllä olevasta twiitistä voi päätellä, oli ilo ylimmillään, kun alla oli ehta ralliauto. Norjalainen sai testa i20 R5:lla kokonaisen päivän.

Jos twiitti ei näy laitteellasi, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄTÄSTÄ LINKISTÄTÄSTÄ LINKISTÄ.

– Oli mahtava fiilis päästä taas autoon. Odotus oli todella pitkä, vaikka on meillä muunlaista moottoriurheiluaktiviteettia tässä ollut. On se kuitenkin aina eri juttu, kun pääsee kunnon ralliautolla soratielle. Sitä me rallikuskit haluamme, Veiby selittää The Checkered Flag -sivustolle.

– Halusin myös lisää sorakokemusta tällä autolla, koska tämä on meille uusi peli. Ajoimme toki i20 R5:lla Meksikossa, mutta juuri se kertoi, että tarvitsemme lisää oppia säädöistä.

Virolaistähti Ott Tänak päätti viime kaudella MM-sarjan huippunimien pitkän ajotauon testaamalla samaa i20 R5:sta kotimaassaan.

Lue myös: Ott Tänak testasi Hyundain R5-autoa Virossa, mentori Markko Märtin ajoi kilpailijatallin vanhalla WRC:llä

Lue myös: Ott Tänak paluustaan ralliauton rattiin: Haluan takaisin kunnon hommiin

Myös WRC-tallien testit alkanevat heti toukokuun vaihduttua kesäkuuksi ensi viikolla. FIA on nimittäin kieltänyt WRC-autojen testit toukokuun loppuun asti, jottei korona-aikana millekään tallille pääsisi syntymään epäreilua kilpailuasetelmaa. Todennäköisesti ainakin Keski-Suomessa Toyota käynnistelee testejään varsin pian.

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua elokuun alussa Suomen osakilpailulla, joskin kisan toteutuminen vaikuttaa viikko viikolta hankalammalta. Tähän mennessä Portugalin ja Kenian rallit on jo peruttu tältä vuodelta kokonaan sekä Sardinian että Argentiinan ralleja lykätty.

Lue myös nämä