Quantcast

Ott Tänak paluustaan ralliauton rattiin: Haluan takaisin kunnon hommiin

Ott Tänak
Ott Tänak. Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin hallitseva maailmanmestari Ott Tänak teki viime viikolla paluun ralliauton rattiin yli kahden kuukauden tauon jälkeen.

Tänak testasi kotimaassaan Virossa RedGrey-tiimin Hyundai i20 R5 -autoa. Markko Märtin ja Tänak omistavat RedGreyn, joka vastaa Hyundain WRC2-tiimin ajattamisesta rallin MM-sarjassa.

Lue myös: Hyundain WRC-talli valitsi kuljettajat Suomen MM-ralliin, vaikka kisan järjestämisestä ei ole varmuutta

Tänak ajoi reilut 150 kilometriä ja testasi muun muassa iskunvaimentimia.

– Se ei ollut sen isompi juttu, kunhan pääsin takaisin autoon ja ajamaan. En ollut ajanut kovinkaan paljon i20 R5 -autolla, joten oli todella mukavaa ajaa ja olin erittäin vaikuttunut, Tänak kertoi DirtFish-sivustolle.

Lue myös: Ott Tänak testasi Hyundain R5-autoa Virossa, mentori Markko Märtin ajoi kilpailijatallin vanhalla WRC:llä (video)

– Tärkeintä oli tosiaan päästä takaisin ralliautoon pisimmän tauon jälkeen, joka minulla on koskaan ollut. Sen ansiosta minulle tuli olo, että haluan palata takaisin töihin – kunnon hommiin, Tänak lisäsi.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo oli mielissään, että Tänak antoi positiivista palautetta autosta.

– Siinä mielessä olen kuitenkin hieman harmissani, etten pystynyt olemaan testissä Ottin kanssa. Me kaikki kaipaamme tätä lajia ja olisi mukavaa kuulla jälleen ralliauton ääni, Adamo totesi.

Rallin MM-sarja jäi tauolle kauden kolmannen osakilpailun jälkeen, joka ajettiin maaliskuun puolivälissä Meksikossa. Sittemmin Portugalin ja Kenian rallit on peruttu, Argentiinan ja Sardinian ralleja on puolestaan siirretty.

Lue myös: Motorsport.com: Uuden-Seelannin ja Japanin MM-rallit perutaan, Suomessa ajetaan vasta syksyllä

Lue myös nämä

  • Uusimmat