Ott Tänak testasi Hyundain R5-autoa Virossa, mentori Markko Märtin ajoi kilpailijatallin vanhalla WRC:llä

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain tehdastalliin täksi kaudeksi siirtynyt Ott Tänak on laittanut pitkästä aikaa ajohanskat käteensä, kun mies testasi perjantaina korealaisvalmistajan R5-menopeliä Virossa.

Aurinkoisen testipäivän aikana pätkällä nähtiin myös Tänakin mentori, itsekin MM-tasolta tuttu Markko Märtin. Yhteensä viisi voittoa WRC-tasolla ajanut Märtin ei kuitenkaan istunut R5:n kyytiin, vaan kurvaili Fordin vanhalla Focus WRC:llä.

Ralli.ee-sivuston YouTubeen lataaman videon Tänakin ja Märtinin testipäivästä voit katsoa artikkelin yläpuolelta olevalta videolta.

Tänakin siirtyminen maailmanmestaruuden jälkeen Toyotalta Hyundaille oli iso paukku viime syksynä. Mentori Märtin vaikutti monien asiantuntijoiden mukaan vahvasta siirron taustalla, sillä Märtinin RedGrey Team (ent. MM-Motorsport) on ottanut siipiensä suojaan Hyundain R5-projektin.

Lue myös: Ott Tänak ja Markko Märtin sekoittivat lusikkansa Hyundain rallibisnekseen

Lue myös: WRC-tähdeltä kova väite, miksi Ott Tänak jätti Tommi Mäkisen johtaman tallin

Tänakin Hyundai-pesti alkoi mollivoittoisesti tammikuussa Monte Carlossa, kun mies ajoi rajusti ulos ja jäi ilman MM-pisteitä. Helmikuun Ruotsin ja maaliskuun Meksikon ralleissa Tänak oli kuitenkin jo podiumille. Pisteissä virolainen on kolmen kisan jälkeen viidentenä 24 pistettä johtavaa Sebastien Ogieria perässä.

Edit klo 11.43: Korjattu Märtinin tiimin nykyinen nimi oikein.

Lue myös nämä