M-Sportin tallipomo paljasti: Esapekka Lappi tuli tiimiin pitkän tähtäimen suunnitelmalla

Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Esapekka Lappi siirtyi täksi kaudeksi brittiläisen M-Sport Fordin tiimiin. Kauden ensimmäiset kolme MM-rallia eivät tuoneet vielä palkintosijoja, mutta tallipomo Richard Millener uskoo, että niitäkin on luvassa, jos ja kun rallia päästään jälleen syksyllä ajamaan.

Pieksämäkeläiskuski aloitti lupaavasti sijoittumalla neljänneksi Monte Carlossa ja viidenneksi Ruotsissa. Meksikon rallissa matka katkesi auton sytyttyä tuleen.

– Esapekka tietää, mitä vaaditaan, että uudesta autosta tulee mukava ajaa. Olemme jo nähneet, että vauhtia on, kunhan hän tottuu autoon. Esimerkiksi voitto Toyotalla Suomessa (2017) oli vakuuttava suoritus. Myös viime vuonna hänen piti tottua uuteen kalustoon, Millener kertoo WRC.comin verkkosivuilla.

– Hän etsii vielä itseään meidän tallissa ja tämä koronatauko ei varmasti auta asiaa. Juuri kun olimme päässeet rakentamaan sitä kokemusta, tuli tämä tauko. Emme ole voineet ajaa edes testiä. Olen kuitenkin varma, ettei mene kauan, että hän pääsee vauhtiin, kunhan pääsee jälleen autoon.

Lue myös: Esapekka Lappi valitsi yllättävän suosikkiauton MM-sarjan historiasta – ”Muistan, kun Juha Kankkunen veti sillä Jyväskylässä”

Citroenin vetäydyttyä viime kauden jälkeen, oli Lapilla kiire etsiä uusi työpaikka MM-sarjasta. Neuvotteluita auttoi varmasti, että Lappi saa vielä tämän kauden palkkaa ranskalaisvalmistajalta. Millener kuitenkin sanoo, että Lapin tuominen tiimiin oli kiinnitys pitkällä tähtäimellä.

– Ei ole epäilystäkään, etteikö Esapekka olisi yhä matkalla ylöspäin. Se oli yksi avaintekijöistä, miksi otimme hänet tiimiin. Halusimme kuskin, joka ei ole jäänyt paikoilleen, vaan kehittyy edelleen, M-Sportin tallipäällikkö naulaa.

– Toimme hänet talliin pitkällä tähtäimellä. Hän on kuski, jonka kanssa voimme tehdä töitä myös tulevaisuudessa uuden sukupolven autoilla. On myös hyvä nähdä hänen tekevän töitä yhdessä Teemun (Suninen) kanssa. Olen varma, että maanmies saa myös Teemusta enemmän vauhtia irti. Luonnollisesti heidän yhteistyönsä on hyvällä tasolla.

Esapekka Lapin ajama Ford Fiesta WRC paloi poroksi edellisessä MM-rallissa Meksikossa. Katso alta video tilanteesta.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö