Uni maistuu Kalle Rovanperälle, myönsi suuren haasteen – ”Isoa taistelua itseni kanssa”

Kalle Rovanperän uran toinen maailmanmestaruus on enää sinettiä vaille paketissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä lähtee Keski-Euroopan MM-rallin sunnuntain neljälle viimeiselle erikoiskokeelle toiselta sijalta 26,2 sekuntia kärkimies Thierry Neuvillea perässä.

Voittotaistelu ei kuitenkaan Rovanperää kiinnosta. Mestaruus varmistuu leikiten toisella sijalla ja vielä kahdeksaskin sija riittää, vaikka lauantaina keskeyttänyt Elfyn Evans voittaisikin kisan päättävän Power Stage -erikoiskokeen.

–  On ollut iso haaste tänään. En osaa oikein muuta sanoa. Isoa taistelua ihan itseni kanssa autossa, että ei lähde taistelemaan voitosta, vaan yrittää vaan pitää auton tiellä. Suunnitelma toimi kuitenkin hyvin, Rovanperä sanoi.

– Ilman sitä yhtä spinnausta olisimme ihan hyvissä asetelmissa jopa voittotaistelua ajatellen. Emme me ole ajaneet ihan kilpavauhtia, eikä varmaan Thierrynkään ole tarvinnut täysillä puskea. Voittotaistelu siinä vähän meni, mutta ei se meille olekaan pääasia.

Suomen tavoin myös Saksassa käännetään kelloja tunti taaksepäin ensi yönä. Näin ollen aamu-unisena tunnettu Rovanperä saa arvokkaan lisätunnin lisää lepoa varten. Kylmähermoinen Rovanperä ei uskonut, että kutkuttava mestaruustilanne vie yöunia.

– En ole nukkunut kovin paljon tällä viikolla ja tuskin kukaan on. Se on ehdottomasti hyvä asia. Olen aika varma, että nukahdan nopeasti, Rovanperä naureskeli.

– Ei minulla ole niinkään jännitystä, vaan enemmänkin odotan, että tämä on ohi, ja lasken pätkiä, että paljonko niitä on jäljellä.

Vaikka Rovanperä ajeli varmistellen, napsahti vielä lauantain viimeiselle erikoiskokeelle pohja-aika, mikä vankisti asemia toisella sijalla. Kolmantena oleva Ford-kuski Ott Tänak on liki puolentoista minuutin päässä.

– En tiedä, ajoiko sitä pätkää kukaan ihan älytöntä kyytiä. Olosuhde oli niin vaikea. Siihen saatiin ihan hyvä varmuus tuollaiseen mutaan ja soraan. Ei se enää asvalttirallia ollut. Halusin kuitenkin päättää päivän paremmalla fiiliksellä ja jospa se toisi hyvä rytmin myös aamulle, Rovanperä huokaisi.

– En ole koskaan nähnyt mitään tällaista olosuhteiden osalta, tuskin kovin moni kuski on. Siellä oli vain muutama mutka asvalttia, muuten mutaa ja soraa. Pito on välillä todella pieni.

Sunnuntaina Keski-Euroopan MM-rallissa ajetaan enää reilut 67 EK-kilometriä.

Katso alapuolelta Keski-Euroopan MM-rallin lauantain iltapäivän erikoiskokeiden parhaat palat.

Lue myös nämä