Kalle Rovanperän maailmanmestaruus ei varmistunut vielä

Kalle Rovanperän pitää selvittää vielä Keski-Euroopan MM-rallin sunnuntain erikoiskokeet varmistaakseen toisen maailmanmestaruutensa ennen kauden päätöskilpailua.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän ainoa uhkaaja Elfyn Evans keskeytti lauantaina ulosajoon. Evans rysäytti Toyotallaan päin latoa, eikä pystynyt enää jatkamaan matkaa.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vahvisti lauantai-iltana, että Evans pystyy jatkamaan kilpailua sunnuntaina. Näin ollen mestaruus ei vielä ratkennut Rovanperälle, mutta sunnuntaina suomalaisen titteli saa hyvin todennäköisesti sinettinsä.

Evansin pitäisi saada Keski-Euroopan uutuuskisasta kaksi pistettä Rovanperää enemmän. Käytännössä tämä vaatisi sitä, että Rovanperän pitäisi sunnuntaina keskeyttää tai pudota pistesijoilta. Lisäksi Evansin täytyisi ottaa vähintään kaksi pistettä Power Stage -erikoiskokeelta.

– Tiesimme, että meillä vain pienet mahdollisuudet mestaruuteen. Tietenkin se on aina iso pettymys, kun joutuu keskeyttämään. Tällä kertaa panokset olivat hieman suuremmat, mutta nyt näytös on ohi, Evans totesi keskeytyksensä jälkeen.

Rovanperä lähtee toiselta sijalta sunnuntain neljälle erikoiskokeelle. Toyota-tähdellä on varaa ajaa körötellen päätöspäivänä, sillä periaatteessa kahdeksaskin tila riittää hänelle mestaruuden varmistamiseen. Rovanperän ja kisassa kahdeksantena olevan Pierre-Louis Loubet’n välinen ero on yli kahdeksan ja puoli minuuttia.

Rovanperä hölläsi vauhtiaan heti Evansin keskeytyksen jälkeen. Lauantain päätöspätkälle hän kuitenkin latasi pohja-ajan.

Hyundain Thierry Neuville johtaa kilpailua 26,2 sekunnin erolla suomalaiseen. M-Sport Fordin Ott Tänak on kolmantena.

Lue myös nämä

  • Uusimmat