Toyotan ykköstähdeltä suitsutusta tallitovereille – ”Kalle on ajanut todella hyvin”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tallin kuljettajat olivat loistavassa vireessä alkuvuoden kolmessa MM-rallissa.

Rallin MM-sarja on ollut tauolla maaliskuun puolivälistä lähtien koronaviruksen vuoksi, mutta ennen paussia sarjassa ehdittiin ajaa osakilpailut Monte Carlossa, Ruotsissa ja Meksikossa. Hyundain Thierry Neuville vei voiton kauden avauskisassa Montessa, mutta Ruotsissa Toyotan Elfyn Evans oli ykkönen, ja Meksikossa Sebastien Ogier otti ensimmäisen voittonsa Toyota Yariksella.

Kauden kolmen ensimmäisen rallin jälkeen kuusinkertainen maailmanmestari Ogier johtaa MM-sarjaa kahdeksan pisteen erolla Evansiin. Toyotan kolmas kuljettaja, WRC-debyyttikauttaan ajava Kalle Rovanperä on pistetaulukossa komeasti neljäntenä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Toyota starttasi tähän vuoteen täysin uudella kuljettajakolmikolla, mutta tiimi oli loistoiskussa heti kauden alussa. Tallin ykköstähti Ogier on mielissään tilanteesta.

– Tallin sisällä on todella tiukka kilpailu. Elfyn on ollut erittäin vahva. Hän oli uskomattoman kova Ruotsissa ja voitti kilpailun, Ogier kehuu walesilaista tallitoveriaan Rallit.fille.

Vasta 19-vuotias Rovanperä teki huiman tempun kauden toisessa osakilpailussa Ruotsissa, missä hän kamppaili kolmossijasta Ogieria vastaan. Rovanperä ajoi pohja-ajan viimeisellä erikoiskokeella ja pokkasi palkintosijan kokeneen tallikaverinsa edestä.

– Kalle ajaa ensimmäistä kauttaan, mutta silti hän on ajanut todella hyvin kolmessa ensimmäisessä kilpailussa. Ruotsissa hän löi minut Power Stagella. Hän oli hyvässä iskussa kauden alussa, Ogier suitsuttaa.

Katso alapuolelta, miten Sebastien Ogier palasi pitkän tauon jälkeen WRC-auton rattiin Keski-Suomessa kesäkuussa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342497″ ap mute]

 

Rallin MM-kauden on tarkoitus jatkua syyskuun alussa uudella Viron rallilla. Jos korona suo, loppukaudella ajetaan ainakin viisi osakilpailua.

Lue myös: Tässä on rallin MM-sarjan loppukauden kalenteri – neuvotteluja käydään vielä kahden rallin kanssa

– Odotan, että meille tulee tulevaisuudessakin isoja kamppailuja. Mutta juuri siitä minä pidän. Haluan ajaa kilpaa muita vastaan – sellaista urheilun pitääkin olla. Se tuo minulle lisää motivaatiota, silloin voin antaa parhaani.

Ogierin sopimus Toyotan kanssa umpeutuu vuoden lopussa, mutta ranskalaismestari on kertonut, että hän saattaa jatkaa uraansa vielä kaudella 2021.

Lue myös: Sebastien Ogier ja Tommi Mäkinen neuvottelevat jatkosta – sopimuksen esteenä yksi seikka

Lue myös nämä

  • Uusimmat