Quantcast

Sebastien Ogier ja Tommi Mäkinen neuvottelevat jatkosta – sopimuksen esteenä yksi seikka

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ovat käynnistämässä neuvottelut ensi kauden kattavasta sopimuksesta.

Ogier loikkasi Toyotan WRC-tiimiin täksi kaudeksi, jonka piti jäädä ranskalaistähden viimeiseksi rallin MM-sarjassa. Koronavirus sotki 36-vuotiaan Ogierin suunnitelmat.

– En ajatellut, että lopettaisin urani tällä tavalla. Haluan ajaa normaalin kauden, mutta se ei toteudu tänä vuonna, Toyotan WRC-autoa tiistaina Keski-Suomessa testannut Ogier kertoi Rallit.fille.

– Toivotaan, että pääsemme vielä ajamaan muutaman kilpailun, mutta tästä tulee joka tapauksessa outo vuosi. Tietyllä tapaa se avaa minulle oven jatkaa vielä yhden vuoden ja lopettaa urani normaaliin kauteen.

Lue myös: Näin Sebastien Ogier lennätti Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa – ”Sen tuntee, että tämä auto on syntynyt täällä”

Tallipomo Mäkinen on kertonut aiemmin, että hän haluaisi Ogierin jatkavan tiimissä tämän vuoden jälkeen.

– Olemme nyt aloittamassa keskustelut asiasta Tommin kanssa, Ogier paljasti.

Ogierin ja Toyotan jatkosopimuksen esteenä on yksi merkittävä tekijä: rallin MM-sarjan tulevaisuus. Tässä vaiheessa ei ole tiedossa, milloin MM-kautta päästään jatkamaan koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Myös ensi kauden kilpailukalenteri on arvoitus.

Ogier testasi tiistaina Toyota Yaris WRC:tä Keski-Suomessa. Katso alta kooste Ogierin testipäivästä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342497″ ap mute]

 

– Tällä hetkellä tilanne on epäselvä. Viimeisten kolmen kuukauden aikana emme ole saaneet kovinkaan paljon informaatiota MM-sarjan promoottorilta tai (Kansainväliseltä autoliitolta) FIA:lta. Se on outoa, ettei ole saanut tietää mitään, Ogier totesi.

– Haluaisin vielä tietää, mitä tulevaisuudessa ja ensi vuonna tapahtuu ennen kuin sitoudun mihinkään. Jos suunnitelma on järkevä, toiveenani on jatkaa.

Ogierin ja Toyotan yhteistyö toimi kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa. Edellisen kisan Meksikossa voittanut ranskalainen johtaa MM-sarjaa.

– Olen ollut erittäin tyytyväinen siitä, mitä tiimin sisällä tapahtuu. Tiimissä on hyvä ilmapiiri ja motivaatio on korkealla, Ogier sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat