Toyotan WRC-tiimi aloitti valmistaumisen kauden huipennukseen (video)

Toyotan WRC-tiimi aloitti torstaina testirupeaman kauden viimeistä edelliseen osakilpailuun. Tallilla riittää panosta viimeisissä kisoissa.

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing taistelee Hyundain kanssa valmistajien mestaruudesta. Hyundailla on MM-taulukossa kahdeksan pisteen etumatka Toyotaan. Toyotan ykköskuljettaja Ott Tänak on puolestaan lähellä ottaa uransa ensimmäisen kuljettajien mestaruuden.

MM-sarjassa viidentenä oleva Kris Meeke oli testivastuussa torstaina, kun Toyota aloitti valmistautumisen kahden viikon kuluttua ajettavaan Katalonian MM-ralliin. Meeke haki Toyota Yaris WRC -autoon oikeanlaisia säätöjä jouhealla asvalttitiellä. Voit katsoa jutun yläpuolelta videon Meeken testistä.

Meeke on saavuttanut tällä kaudella yhden palkintokorokepaikan, Saksan MM-rallissa tulleen kakkossijan. Viime viikonlopun Walesin MM-rallissa Meeke oli mukana kärkikamppailussa, mutta taipui lopulta neljänneksi.

– Johdimme rallia melkein koko perjantain, joten neljäs sija on pieni pettymys. Voin kuitenkin olla tyytyväinen, sillä saimme hyvät pisteet Toyotalle, Meeke kertoo.

Meekellä on sama tilanne kuin hänen tallikaverillaan Jari-Matti Latvalalla: sopimus Toyotan kanssa on katkolla kuluvan kauden lopussa, ja koko MM-ura on vaarassa päättyä tähän vuoteen. Ellei mitään yllättävää tapahdu, Toyota tekee yhden kuljettajavalinnoistaan Meeken ja Latvalan välillä.

– Meillä on vielä kaksi rallia ajamatta. Toivon, että olemme vahvoja Espanjassa, missä olen voittanut aiemmin, ja myös Australiassa. Peukut pystyyn, että saamme hyvän lopun vuodelle, Meeke sanoo.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja