Britannian MM-rallin jatkosuunnitelmat julki

Wales Rally
Walesin rallissa korkeimmalla korokkeella oli tänä vuonna Toyotan Ott Tänak. Kuva: WalesRallyGB
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Britannian MM-ralli ajetaan myös ensi vuonna Walesissa. Britannian moottoriurheiluliitto tiedotti asiasta torstaina.

Kesän ja alkusyksyn aikana spekuloitiin sillä, että Britannian osakilpailu saattaisi siirtyä ensi kaudeksi Walesin mutaisilta sorateiltä Pohjois-Irlannin asvalttibaanoille. Suunnitelmissa oli, että Britannian osakilpailua kierrätettäisiin ympäri saarivaltiota tulevina vuosina.

Suunnitelmaa ei pistetä toteutukseen ainakaan kaudella 2020, sillä Wales pysyy kisaisäntänä.

– Olemme erittäin iloisia, että pääsemme takaisin Walesiin ensi vuonna. Tämän vuoden ralli sai loistavaa palautetta, Britannian moottoriurheiluliiton toimitusjohtaja Hugh Chambers sanoo tiedotteessa.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284050″ ap mute]

 

Täksi kaudeksi Walesin rallin pääkallopaikka oli vaihdettu Llandudnon kaupunkiin. Deesiden teollisuushalliympäristöön verrattuna muutos oli hyvä, mutta tehdastiimien sijoittelu alueella sai tiukkaa palautetta.

– Muutamme tähän paikkaan, jotta näemme enemmän ihmisiä. Kuinka monta täällä näkyy? Ei ketään. Ei yhtäkään. Meitä eivät löydä nekään ihmiset, joilla on sovittu tapaaminen kanssamme, Citroenin tallipomo Pierre Budar vuodatti Motorsport Newsille.

Lue myös: WRC-tallipomolta kovaa kritiikkiä uudistuneelle MM-rallille – ”Tämä ei ole hyväksyttävää”

– Haastamme itsemme joka vuosi, kun teemme MM-sarjan tapahtumasta entistä parempaa. Nyt kun Wales on vahvistettu ensi vuodelle, voimme tehdä lisää uusia innovaatiota, Chambers puolustelee.

Ensi vuosi on 21. kerta, kun Britannian ralli ajetaan Walesissa. Ensi vuonna Walesin ralli palaa tutumpaan myöhäisempään ajankohtaan, kun kisa ajetaan 29. lokakuuta – 1. marraskuuta.

Lue myös: Nyt se varmistui! Rallin MM-sarjan kalenteriin isoja muutoksia, kolme uutta kisaa mukaan

Vielä ei ole kuitenkaan varmaa, jatkaako Llandudno Walesin rallin pääpaikkana. Rallin reitti julkistetaan vasta ensi vuoden puolella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat