Toyotan WRC-kuskilla edessä kenties kauden vahvin kisa, mutta miten on itseluottamuksen laita?

Toyotan Takamoto Katsutan fiilis Kenian MM-rallin aattona on varmasti ristiriitainen.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilainen on aina viihtynyt Safari-rallissa loistavasti, josta osoituksena kaksi palkintosijaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Vuoden aloitus MM-sarjassa on kuitenkin ollut vaikea, vaikka vauhtia on löytynyt.

Monte Carlossa Katsuta jäi seitsemänneksi, mutta Ruotsissa jopa voitto oli tähtäimessä. Japanilaiskuski kuitenkin lipsautti kärkikamppailusta lumihankeen lauantaiaamuna. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala toivoi Katsutan ajavan jopa voitosta Keniassa, mutta mies itse ei julista kovia tavoitteita.

– Olin pettynyt Ruotsin rallin jälkeen, mutta pitää katsoa eteenpäin. Olen pyrkinyt valmistautumaan tähän ralliin mahdollisimman hyvin. Haluan tehdä parhaan mahdollisen tuloksen tiimille, Katsuta sanoo.

– Se on tavoitteenani. Fiilikseni on kaikin puolin hyvä.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Toyota on dominoinut Safari-rallia viimeisen kolmen vuoden aikana. Selvää kuitenkin on, että myös arkkivihollinen Hyundai on kehittynyt. Myös kisan siirtäminen sadekaudelle tuo oman lisämausteensa.

– Odotan innolla kilpailua. Tässä rallissa Toyota on aina ollut vahva. Nyt menemme kuitenkin Keniaan eri aikaan vuodesta, joten haasteita voi sääolosuhteiden myötä olla luvassa, Katsuta toteaa.

– Olemme pyrkineet valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin olosuhteisiin, mutta ei sitä koskaan tiedä, mitä on luvassa ennen kuin ralli alkaa. Tärkeintä on auton luotettavuus, mikä mielestäni onkin tallimme vahvin lenkki.

Kenian MM-rallissa ajetaan yhteensä 19 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 370 kilometriä. Ralli starttaa torstaina ja päättyy sunnuntaina.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan.
Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat