MM-rallin tuomaristo mätkäisi Oliver Solbergille ehdolliset sakot Instagramissa julkaistusta videosta

Oliver Solberg sai tuomaristolta ehdollisen rangaistuksen ennen Safari-rallin virallista starttia.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg's office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skoda-kuljettaja Solberg on yksi suurimmista voittajasuosikeista Kenian MM-osakilpailun WRC2-luokassa. Keskiviikkoaamuna ajetulla testierikoiskokeella hän ajoi luokassaan toiseksi nopeimman ajan brittikuski Gus Greensmithin jälkeen.

Shakedownin jälkeen Safari-rallin tuomaristo ilmoitti, että se on mätkäissyt Solbergille 2 000 euron ehdollisen sakon. Syynä oli sosiaalisessa mediassa julkaistu video nuotituksen aikana.

Tuomariston päätöksen mukaan Solbergin Instagramissa julkaistiin video, ”jossa käytettiin kädessä pidettävää mobiililaitetta kuvaamiseen nuotituksen aikana”.

Solberg kertoi tuomaristolle, että videon oli kuvannut ja julkaissut hänen sosiaalisen median managerinsa. Lisäksi hän painotti, että video ei ollut kuvattu nuotitusautossa.

Tuomariston päätöksessä todetaan, että Solberg pahoitteli tapahtunutta ja totesi ymmärtävänsä tapahtuneen virheen ja sen, minkälaisen negatiivisen kuvan video voisi antaa hänen seuraajilleen. Hän lisäsi, että video poistettiin hänen tililtään heti, kun he olivat ymmärtäneet virheensä.

Tuomaristo painotti, että video antoi selvästi vaikutelman, että Solberg ajaa autoa ja kuvaa samanaikaisesti.

Solberg joutuu pulittamaan 2 000 euron sakon, mikäli hän syyllistyy vastaavanlaiseen rikkomukseen kuluvan kauden aikana.

Haastava kisa

Solberg sai täydellisen alun WRC2-kaudelleen kotikilpailustaan Ruotsin MM-rallista, jonka voittoon hän ajoi näytöstyyliin. Hän lähtee jahtaamaan huipputulosta myös Safari-rallista, johon hän osallistuu nyt neljättä kertaa.

Se tiedetään, että Solbergilta löytyy vauhtia, mutta Safarissa menestystä ei tule raa’alla nopeudella.

– Minulla on ollut täällä pari hyvää ja pari huonoa kisaa. Nyt odotan sitä, että pääsen starttaamaan ralliin. Yritän päästä sopivaan vauhtiin ja välttää rengasrikot, Solberg suunnitteli.

Solberg ei ole luonut sen erikoisempaa strategiaa kilpailuun. Tärkeintä on selvitä maaliin ilman ongelmia.

– Tänä vuonna ralli on todella pitkä, paljon pidempi ja rajumpi kuin aiemmin. Perjantai vaikuttaa melko mukavalta, mutta sitten tulee lauantai, ja sunnuntai on todennäköisesti vaikein päivä. Jos selviää perjantaista kohtuullisesti, ja lauantaina onni on myötä, niin katsotaan sitten, miten sunnuntaina käy, Solberg jutteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat