Mesenaatti ja oppipoika samassa MM-rallissa – ”En nähnyt mitään syytä miksi ei”

M-Sport Fordin rallitallissa täyden kauden ajavan Gregoire Munsterin urakka MM-sarjassa ei ole alkanut ruusuisesti.
Gregoire Munster
Gregoire Munster. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Munster keskeytti ulosajoon lupaavan alun jälkeen. Ruotsin lumilla useampi hankivisiitti tiputti miehen kauas pistesijoilta. Kaksi MM-rallia ovat tuoneet Munsterille vain yhden pisteen.

Tämän viikon Kenian MM-rallissa Munsterilla on jälleen uusi mahdollisuus. Arvaamattomassa kilpailussa ehjä suoritus voi nostaa kuskin korkealle lopputuloksissa, vaikka vauhti ei olisikaan kärjen luokkaa.

– Odotan innolla rallia, koska tätä kisaa minä todella arvostan. Pääsin ajamaan rallin jo viime vuonna Rally2-autolla ja kisasin myös historic-autolla täällä hiljattain yhdessä Jourdanin (Serderidis) kanssa, Munster sanoo.

– Täällä kisaaminen on aina iso haaste, koska joillain osuuksilla voit ajaa täysillä, mutta sitten taas toisilla osuuksilla on oltava hyvin varovainen. Se tekee tästä kauniin seikkailun. Kenian ralli on kuljettajalle sekä hyvin vaikea että erittäin kaunis samaan aikaan.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Munsteria tukee kreikkalais-belgialainen liikemies Serderidis. Konkari palaa Rally1-auton rattiin myös itse Keniassa. Safari-rallista on Serderidiksen uran paras tulos, kun hän sijoittui kaudella 2022 seitsemänneksi.

– Se kisa on ehdottomasti yksi parhaista muistoistani rallissa. En siis nähnyt mitään syytä, miksi en lähtisi nauttimaan vielä kerran. On hienoa päästä työskentelemään yhdessä hyvän ystäväni Gregoiren kanssa, Serderidis summaa.

– Ympäristö, jossa ajamme, tuntuu kuin unelmalta kaikkine villieläimineen. Sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti, ja jos sataa, pätkien profiili muuttuu ihan täysin, Munster säestää.

Kenian MM-rallissa ajetaan yhteensä 19 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 370 kilometriä.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan.
Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat