Toyotan ex-kuski viskasi lusikkansa MM-rallin huhusoppaan – ”Hänellä on puhelinnumeroni”

Kris Meeke päätti voitokkaasti kautensa Portugalin rallisarjassa.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Rali Terras d'Aboboreira
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pohjoisirlantilainen Meeke oli omaa luokkaansa viikonloppuna ajetussa Vidreiro-rallissa, sillä hän nappasi ykkötilan lähes minuutin marginaalilla espanjalaiseen Alejandro Cachoniin.

Meeke sai täksi kaudeksi pestin Portugalin rallisarjaan sen jälkeen, kun Hyundai-kuljettaja Craig Breen oli menettänyt traagisesti henkensä testionnettomuudessa Kroatiassa. Breenin oli määrä kilpailla tänä vuonna Portugalin kansallisessa sarjassa rallin MM-sarjan ohjelmansa ohella.

Meeke saavutti kauden kuudesta rallistaan neljä voittoa. Kahdesti hän joutui jättämään kisan kesken. Sarjan loppupisteissä hän sijoittui viidenneksi.

Pohjoisirlantilainen Meeke vetäytyi rallin MM-sarjasta kauden 2019 jälkeen, kun hän ei saanut enää jatkopaperia Toyotan WRC-tallilta. Sen jälkeen hän kilpaili harvakseltaan yksittäisissä pienemmissä ralleissa kolmen kauden ajan, minkä lisäksi hän toimi Skoda Motorsportin testikuljettajana. Tänä vuonna Meeke palasi säännöllisemmin kilpailuissa rattiin, kun hänelle tarjottiin pestiä Team Hyundai Portugalilta.

Lopettaminen ei ole Meekellä mielessä.

– Nautin edelleen ralliautoilla ajamisesta. Täytän ensi vuonna 45 vuotta, mutta minulla on edelleen hyvä fiilis ja olen motivoitunut – varsinkin silloin, kun pääsen ajamaan vahvoja nuoria kuljettajia kuten Alejandro Cachonia vastaan. En ole menettänyt kilpailuhenkeäni, Meeke kertoi portugalilaiselle autosport.pt-sivustolle.

– Joten katsotaan, mitä tuleman pitää. Mutta nautin todellakin olostani ralliautossa.

Meeke ei ole koskaan sulkenut lopullisesti ovea paluulle rallin MM-sarjaan. Portugalilaissivusto utelikin Meekeltä, olisiko hän valmis menemään M-Sport Fordille, joka saattaisi tarvita kokenutta kuljettajaa miehistöönsä.

– Miksikäs ei? Jos Malcolm (Wilson, M-Sportin pääpomo) tarvitsee sellaista, hänellä on puhelinnumeroni, Meeke viskasi lusikkansa huhusoppaan.

Lokakuun alkupuolella varmistui, ettei virolaiskuljettaja Ott Tänak jatka M-Sport Fordilla tämän kauden jälkeen. Virolainen ajaa ensi vuonna Hyundain tehdastallin kuljettajana.

M-Sport Ford ei ole vielä tehnyt valintoja ensi vuoden kuljettajistaan. Toyotallakaan ei ole virallisesti sopimuksia ensi kaudesta yhdenkään kuljettajan kanssa, mutta tallin ei uskota tekevän muutoksia kokoonpanoonsa ensi vuodeksi.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä